Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Σήμερα οι παρεμβάσεις της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που, από χτες, βρίσκεται στο Βερολίνο προσκαλεσμένη της Εθνικής Διεύθυνσης του ΚΟΔΗΣΟ, θα μιλήσει, σήμερα, σε δημόσια συγκέντρωση στην ιστορική πλατεία Αλεξάνδρας του Βερολίνου.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχει και ο Μπάμπης Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Στο αεροδρόμιο του Τέγκελ υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, εκ μέρους της ηγεσίας του ΚΟΔΗΣΟ, η αντιπρόεδρος της Εθνικής Διεύθυνσης και Ευρωβουλευτίνα του Κόμματος Σύλβια - Υβόνη Κάουφμαν.Παρευρίσκονταν επίσης, εκεί, και υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ομάδα Ελλήνων του Βερολίνου που ευχήθηκε στην Αλ. Παπαρήγα το "καλωσόρισες".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα το μεσημέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, θα μιλήσει σε πόντιουμ (βάθρο δημόσιας ομιλίας), πάνω στο θέμα, που κατά το πρόγραμμα, έχει τίτλο: "Το ΕΥΡΩ κυλάει, θα συμπαρασύρει την κοινωνία;" Στο ίδιο "πόντιουμ" θα πάρουν το λόγο και οι: Φάουστο Μπερτινότι (από το Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας), Μπριγκίτε Χούσμαρκ (από τη Σοσιαλιστική Παράταξη της Δανίας), Ραλφ Σουντ (Αριστερή Ενωση Φιλανδίας), και ο Πρίνσιας ντε Ρόσα (της Δημοκρατικής Αριστεράς της Ιρλανδίας). Σε άλλο "πόντιουμ", μισή ώρα νωρίτερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται ομιλία της Αλ. Παπαρήγα με θέμα: "Πόσο σίγουρη είναι η ειρήνη;". Θα μιλήσουν ακόμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Συνολικά έχουν προσκληθεί στο Βερολίνο από το ΚΟΔΗΣΟ, 20 Κομμουνιστικά και άλλα κόμματα από 15 χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι δημόσιες αυτές ομιλίες γίνονται με την ευκαιρία της χρονιάτικης γιορτής της εφημερίδας Νόιες Ντόιτσλαντ. Σε άλλα "πόντιουμ" θα πάρουν το λόγο προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ