Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Κατάπτυστη πράξη

Ανακοίνωση καταγγελίας της κυβέρνησης για την εν κρυπτώ συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις

Τη φαλκίδευση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας μέσα από την παράταση της παραμονής των αμερικανικών βάσεων με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση εν κρυπτώ, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) ενώ συντονίζοντας τις δραστηριότητες του κινήματος ειρήνης για το καλοκαίρι, καλεί τις Επιτροπές της Αθήνας σε σύσκεψη την Τετάρτη 10 Ιούνη.

Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:

Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) καταγγέλλει την κατάπτυστη πράξη της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανανέωση της συμφωνίας για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην πατρίδα μας.

Στιγματίζουμε την πράξη της μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης γιατί πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού, χωρίς την έγκριση και εξουσιοδότησή του φαλκιδεύει στοιχειώδη δικαιώματα λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

Η κυβερνητική μεθόδευση, να κρατά μυστική την υπογραφή της συμφωνίας επί 4 μήνες, αποκαλύπτει το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη λαϊκή κυριαρχία: Με το λαό στο περιθώριο, χωρίς γνώμη, χωρίς ενημέρωση και ενάντια στις προσδοκίες και ανάγκες του.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας απειλείται από τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και δοκιμάζεται η ειρηνική συμβίωση των λαών.

Η ΠΕΔΥΕ συγκαλεί σύσκεψη όλων των Επιτροπών Ειρήνης της Αθήνας την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 6.30 μμ στην αίθουσα Λογιστών (οδός Κάνιγγος 27) για τη μελέτη και αξιολόγηση των εξελίξεων στα Βαλκάνια, Αιγαίο, Κύπρο και την επεξεργασία των πρωτοβουλιών του κινήματος ειρήνης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ