Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΣΥΝΟΡΩΝ
Την Τρίτη ολοκληρώνεται η συζήτηση

Για εργαζόμενους - ομήρους μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας

Την Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία ειδικού αστυνομικού σώματος διασυνοριακής φύλαξης, σε εμβόλιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, αφού χθες διακόπηκε η συνεδρίαση λόγω αδυναμίας της Βουλής να διενεργήσει ονομαστική ψηφοφορία, μετά από πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα χθες κατατέθηκε και η τροπολογία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχετικά με τη δημιουργία ειδικού σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί των άρθρων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας,σημείωσε ότι "ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζεται η εργασιακή σχέση στο νομοσχέδιο, δηλαδή η 5ετής θητεία, μετατρέπει αυτούς τους εργαζόμενους σε ομήρους, όπως κάνει άλλωστε σε όλες τις περιπτώσεις η κυβέρνηση ώστε να γίνονται πειθήνια όργανα". Επίσης τόνισε πως "γίνεται παράκαμψη του νόμου 2190/94", αφού γίνεται λόγος με αόριστο τρόπο για "αντικειμενικά κριτήρια" τα οποία "ποιος θα εφαρμόζει, ένας Θεός ξέρει"...

Πάντως το θέμα της έλλειψης απαρτίας προκάλεσε την παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για υποβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος μίλησε για "υπερτίμηση κάποιων αδυναμιών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ