Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

ΠΑΡΙΣΙ.-

Στο έδαφος παρέμειναν για πέμπτη συνεχόμενη μέρα τα γαλλικά αεροδρόμια, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα στους εκπροσώπους των απεργών πιλότων και της διοίκησης της εταιρίας. Παρά τις πολύωρες συνομιλίες, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των πιλότων δεν ήταν, χτες, ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς - όπως υποστήριζαν - η διοίκηση της εταιρίας δε δείχνει καμία διάθεση υποχώρησης και ειλικρινούς διαλόγου. Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στην ουδέτερη στάση της, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες έχουν προχωρήσει και άλλοι κλάδοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ των πιλότων και της διοίκησης της "Αιρ Φρανς" άρχισε χτες το απόγευμα, χωρίς όμως να υπάρχουν πολλές ενδείξεις επίλυσης της κρίσης. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της εταιρίας απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις. Ιδιαίτερα συγκρατημένος, όμως, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου συνδικάτου των πιλότων (SNPL) Κριστιάν Παρί, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες "είναι, ακόμη, σε σχεδόν μηδενική βάση" και άφησε να εννοηθεί ότι η διοίκηση της εταιρίας παραμένει αδιάλλακτη και δε δείχνει καμία διάθεση υποχώρησης.

Από την πλευρά του, ο Ζαν Σιρίλ Σπινέτα, πρόεδρος της "Αιρ Φρανς" επιμένει ότι η εταιρία θα ανταποκριθεί κανονικά σε όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την έναρξη του Μουντιάλ, την επόμενη βδομάδα, και ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις αναγκαίες μετακινήσεις των 32 ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό. Την αισιοδοξία του εξέφρασε χτες και ο Σεπ Μπλάτερ, ο Ελβετός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής του διευθυντικού σώματος της ΦΙΦΑ, ο οποίος τόνισε ότι οι 64 αγώνες του Μουντιάλ θα διεξαχθούν κανονικά, καθώς - όπως υπογράμμισε προκλητικά - "το ποδόσφαιρο είναι ισχυρότερο όλων των κοινωνικών κινημάτων".

Παράλληλα με την απεργία των πιλότων της "Αιρ Φρανς" συνεχίζεται η απεργία των αχθοφόρων, με επιτυχία έληξε η 24ωρη απεργία των οδηγών του υπόγειου σιδηρόδρομου, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να λήξει η απεργία των σιδηροδρομικών. Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι μηχανικοί αεροσκαφών. Παρά το κύμα απεργιών, η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στη σιωπή της και ιδιαίτερα τα ανώτερα στελέχη της αποφεύγουν, επιμελώς, να τοποθετηθούν αφήνοντας το δύσκολο έργο της αντιπαράθεσης με τους πιλότους σε όλους τους, πέριξ της κυβερνήσεως, αξιωματούχους. Τη σκυτάλη πήρε, χθες, ο Μισέλ Σαράς, γερουσιαστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος χαρακτήρισε τους πιλότους "εγωιστές που δεν αγαπούν την πατρίδα τους", συνεχίζοντας, έτσι, την τακτική σπίλωσης και δυσφήμησης των απεργών που απεργάζεται υπογείως η γαλλική κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τη διεξαγωγή του Μουντιάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ