Κυριακή 7 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
Στο απόσπασμα οι απεργίες

Τη γενική απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος στη χώρα μας, επιδιώκει ουσιαστικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τη νέα αγωγή που η ίδια υπαγόρευσε και η διοίκηση της Ιονικής κατέθεσε προχτές στα δικαστήρια, στρεφόμενη αυτή τη φορά κατά της ίδιας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, που την οδηγεί τώρα στο εδώλιο, εξαιτίας της προχτεσινής της απόφασης για συνέχιση της απεργίας στην Ιονική.

Η εκ νέου - για τρίτη φορά - προσφυγή στα δικαστήρια για την απαγόρευση της ίδιας απεργίας, κοινοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ το απόγευμα της Παρασκευής, χωρίς καν να αναφέρεται η ώρα υποβολής της στο Δικαστήριο, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ πιθανά κατατέθηκε πριν ακόμα κοινοποιηθεί στη διοίκηση της Ιονικής η απόφαση της ΓΣΕΕ. Τυπικά, η προσφυγή έγινε από τη διοίκηση της τράπεζας, αλλά είχε προαναγγελθεί από νωρίς το μεσημέρι από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει την Τρίτη. Την ίδια μέρα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά συγκαλείται η γενική συνέλευση των απεργών της Ιονικής, ενώ η απόφαση της ΓΣΕΕ καλύπτει τη συνέχιση της απεργίας μέχρι και την Τετάρτη. Η αγωγή στρέφεται κατά της ΓΣΕΕ, κατά της ΟΤΟΕ, κατά του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιονική, καθώς και κατά του προέδρου και του γενικού γραμματέα του.

Στο μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για την τρίτη συνεχή προσφυγή στα δικαστήρια. "Το συνδικαλιστικό κίνημα στραγγαλίζεται. Η κυβέρνηση απαγορεύει την απεργία στην Ελλάδα! Θα καταλύσει και τη δημοκρατία; Η κοινωνία και τα κόμματα πρέπει να αντιδράσουν", δήλωσε ο Γ. Μαρκάκης πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιονική.

Η ΕΕ της ΕΣΑΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Η νέα προσφυγή της κυβέρνησης κατά της απόφασης της ΓΣΕΕ στόχο έχει με όλα τα μέσα - τη βία την τρομοκρατία και τις δικαστικές αποφάσεις - να χτυπήσει συνολικά το δικαίωμα της απεργίας. Καλούμε την εργατική τάξη να δυναμώσει το αγωνιστικό μέτωπο για την απόκρουση και την ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ