Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Θυμάστε τον Α. Παπανδρέου, που, μόλις άρχισε να εντείνεται η εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριζε ότι η κυβέρνησή του ..."έχει φτερά"; Ο συνεχιστής του, πάντως, τον θυμάται και μόλις χτες, αφού τελείωσε η φιέστα στα Σπάτα, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν μια δήλωση, απεφάνθη: "Η Ελλάδα απογειώνεται"!

***

Ως γνωστόν, σ' αυτές τις περιπτώσεις, τα προβλήματα φαίνονται στη φάση της προσγείωσης...

***

Μα, τι άγχος ήταν αυτό που διακατείχε χτες τον πρωθυπουργό; Σκεφτείτε ότι, μεταξύ άλλων, κάλεσε χτες τον ελληνικό λαό, εκτός από κόμματα, στις επόμενες εκλογές να διαλέξει και τους καλύτερους ...ηγέτες.

***

Ασε, που, μεταξύ άλλων, ο Κ. Σημίτης είχε συμπεριλάβει στην ομιλία του και την εξής "είδηση": Με ...παροιμιώδες "τακτ", δήλωσε ότι αυτός είναι ο συνεχιστής του Α. Παπανδρέου...

***

Αυτά παθαίνει κανείς, όταν είναι ο πρωθυπουργός με τη χαμηλότερη δημοτικότητα της μεταπολίτευσης.

***

Εκεί, όμως, που ο πρωθυπουργός προκάλεσε άπειρα μειδιάματα, ήταν τη στιγμή, που, θέλοντας να δώσει στόμφο για τη ...φιλολαϊκότητα της κυβερνητικής πολιτικής, αντί να μιλήσει για τα 10 τρισ. δραχμές των κοινοτικών πόρων, εκτόξευσε την εξής φράση: "Πασχίζουμε οι πόροι να ανέλθουν στα 10 δισ. τρισεκατομμύρια δραχμές".., είπε.

***

"Δέκα δισεκατομμύρια τρισ. δραχμές"!; Ευτυχώς, που δεν μπήκε στον κόπο να μετρήσει περί ποιου ποσού μίλησε ο κ. Σημίτης. Πάντως, τώρα που αρχίσανε τα φραστικά ...χουβαρνταλίκια, φαίνεται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση.

***

Δεν είχε τελειώσει η ομιλία του πρωθυπουργού, όταν, αφού ολοκλήρωσε τη φράση "είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός ...θα δώσει και πάλι πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ", προκλήθηκε μερική συσκότιση στην αίθουσα. Τεχνικοί λόγοι, είπαν αργότερα οι αρμόδιοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ