Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Εμείς δεν υπονομεύουμε τις ιδιωτικοποιήσεις"

Την ανάγκη να απολογηθεί στις κατηγορίες του Κ. Σημίτη αισθάνθηκε η Ρηγίλλης, που επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και τους "συνδικαλιστές"!

Να αποσείσει από πάνω της τις κατηγορίες, που απηύθυνε προχτές το βράδυ ο Κ. Σημίτης, ότι υπονομεύει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων εξαιτίας της στάσης που κράτησαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, επιχείρησε με αγωνιώδη τρόπο η ηγεσία της ΝΔ.

Στη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή συζητήθηκε το θέμα της Ιονικής, με μοναδικό στόχο να μετατεθούν στην κυβέρνηση οι ευθύνες για το ότι δεν έχει ξεπουληθεί μέχρι τώρα η τράπεζα. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε επίδειξη "σοβαρότητας και υπευθυνότητας" και δε δίστασε να κατηγορήσει τους συνδικαλιστές, γιατί "πολλές φορές με τη στάση τους το πρόβλημα της Ιονικής έχει διογκωθεί"!.

Παράλληλα, το στέλεχος της ΔΑΚΕ και γγ στη ΓΣΕΕ, Γ. Μανώλης, αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί στον Κ. Σημίτη και σε δήλωσή του αναφέρει ότι δεν είναι η παράταξή του που υπονομεύει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά συνδικαλιστικά στελέχη, βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ενώ "υπενθυμίζει" ότι στη ΓΣΕΕ στήριξε την απεργία "όχι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της τράπεζας, αλλά για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας".

Στη χτεσινή σύσκεψη στη Ρηγίλλης ο "αρμόδιος" τομεάρχης, Βασ. Μιχαλολιάκος, είπε πως "δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε ότι ρίχνουμε το πρόβλημα στους συνδικαλιστές", ενώ η Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της Ιονικής για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών. Ο Κ. Καραμανλής απάντησε ότι "η ΝΔ είναι κόμμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας", εννοώντας προφανώς ότι στηρίζει το ξεπούλημα των κρατικών τραπεζών. Ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε αργότερα ότι η θέση της ΝΔ είναι η άμεση αποκρατικοποίηση της Ιονικής, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν ήταν προετοιμασμένη να την κάνει αποτελεσματικά, δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους και γι' αυτό "τη βασική ευθύνη των απεργιακών κινητοποιήσεων την έχει η κυβέρνηση".

  • Η Ντ. Μπακογιάννη έθεσε στη σύσκεψη το θέμα του παραγκωνισμού της για το θέμα της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα και το προέκτεινε, βάζοντας ζήτημα συλλογικής λειτουργίας των οργάνων. Ο Κ. Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίηση σύσκεψης με αντικείμενο τη στάση του κόμματος, αλλά όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ακόμα το θέμα του εκλογικού νόμου καθώς και το θέμα της "Ατζέντας 2000" και των πακέτων Ντελόρ και Σαντέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ