Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ
Αναφαίρετο δικαίωμα της Κύπρου η άμυνα

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Συμβούλιο, για την εγκατάσταση των πυραύλων "S-300" στη Μεγαλόνησο

Την τακτική των συνεχών εκβιασμών και απειλών σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή την προμήθεια των πυραύλων "S-300", κατάγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο.

Ο Γ. Θεωνάς αναφέρει στην Ερώτησή του ότι "το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και των κρατών - μελών της σχετικά με την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προετοιμάζονται σενάρια πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή, αντιμετώπισής τους και εκκένωσης πληθυσμών. Αναφέρεται επίσης και με αφορμή το γεγονός αυτό, ότι ορισμένα κράτη - μέλη έχουν συγκροτήσει άτυπη ομάδα με στόχο την άσκηση εκβιασμών σε σχέση με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο να τοποθετηθεί στο ότι "είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας η οργάνωση της άμυνάς της και η επιλογή των οπλικών της συστημάτων και ότι οι όποιες παρεμβάσεις συνιστούν προσβολή στην εθνική κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους, νομιμοποιούν και δικαιώνουν τις τουρκικές απειλές και έρχονται σε αντίθεση με τις κοινοτικές αποφάσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ