Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ"
Φραστικές αναδιατυπώσεις

Με την εξέταση των συγκεκριμένων άρθρων συνεχίστηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανασύνταξη των εκλογικών καταλόγων και την ψήφο των ετεροδημοτών, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ψηφίστηκε επί της αρχής.

Χθες η κυβέρνηση προχώρησε σε ορισμένες αναδιατυπώσεις του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται αυξημένη ποινή σε όποιον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τον ειδικό εκλογικό αριθμό για άλλο σκοπό πέραν της εκλογικής διαδικασίας και απαλείφεται κάθε αναφορά στην ενορία για τη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στη ρύθμιση για τους ετεροδημότες, επειδή προφανώς πλέον δε θα έχουν τη δυνατότητα που είχαν να επηρεάζουν τη σταυροδοσία.

Εκ μέρους των υπουργών στο νομοσχέδιο κατατέθηκαν τροπολογίες σύμφωνα με τις οποίες:

- Παρατείνεται μέχρι 31/12/2000 η προθεσμία έκδοσης των αποφάσεων περί μεταφοράς των Κρατικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους ή τις κοινότητες.

- Ανατίθεται η αρμοδιότητα για τη βεβαίωση των παραβάσεων στάθμευσης οχημάτων μόνο στα όργανα της δημοτικής αστυνομίας ή σε υπαλλήλους των δήμων ή κοινοτήτων που ορίζονται με απόφαση του δημάρχου ή προέδρου της κοινότητας.

- Επεκτείνεται το κώλυμα εκλογιμότητας και το ασυμβίβαστο με το αξίωμα του δημάρχου, προέδρου κοινότητας, δημοτικού ή κοινοτικού συμβούλου ΟΤΑ που προέρχεται από συνένωση και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που συνενώθηκαν στο νέο δήμο ή κοινότητα.

- Το προσωπικό των ΟΤΑ που καταργήθηκαν και των οποίων οι συνοικισμοί συνενώνονται σε περισσότερους από έναν ΟΤΑ κατανέμεται με απόφαση του Γγνικού γραμματέα της Περιφέρειας στους νέους ΟΤΑ και αποτελεί προσωπικό αυτών.

- Δίνεται η δυνατότητα σε καθηγητές ΑΕΙ πλήρους απασχόλησης να μετέχουν στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, είτε για βαθμολόγηση γραπτών, είτε ως μέλη της κεντρικής επιτροπής διαγωνισμού.

- Κατά παρέκκλιση του νόμου Πεπονή θα προσληφθεί το προσωπικό που θα στελεχώσει τη Γραμματεία της "Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα".

- Αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, κατά 10 οι θέσεις των προέδρων Εφετών και κατά 5 οι θέσεις των εισαγγελέων Εφετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ