Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Σε καθεστώς υποβάθμισης

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, για το μέλλον της "Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου",κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Στρ. Κόρακας.

"Η "Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου", τονίζεται στην Ερώτηση, λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια σαν θυγατρική της ΕΒΟ ΑΕ, χωρίς όμως όλο αυτό το διάστημα να έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση για επίλυση των προβλημάτων της.

Η βιομηχανία λειτουργεί σε μια ευαίσθητη εγκαταλειμμένη παραμεθόρια περιοχή, που βρίσκεται στην τελευταία θέση από πλευράς ανάπτυξης και απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επίσης η βιομηχανία, αν και έχει δυνατότητες, δεν τροφοδοτείται με τις αναγκαίες παραγγελίες, ώστε να εξασφαλιστεί η παραγωγή και η δουλιά των εργαζομένων.

Ακόμα, παρόλο που έχουν εγκριθεί προγράμματα εκσυγχρονισμού, δεν έχουν διατεθεί τα χρήματα, αν και προγράμματα όπως το KONVER που εγκρίθηκε δεν απαιτούν ίδια συμμετοχή για την υλοποίησή τους.

Τέλος, υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων για την τύχη της βιομηχανίας και τις προθέσεις της κυβέρνησης να την ιδιωτικοποιήσει".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Αμυνας:

  • Γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη διάθεση των κονδυλίων σύμφωνα με το πρόγραμμα KONVER που έχει εγκριθεί; Πότε θα γίνει η διάθεση των χρημάτων;
  • Θα εξασφαλιστεί η λειτουργία της βιομηχανίας και θα υποστηριχτεί η εθνική αμυντική βιομηχανία;
  • Εχει σκοπό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ