Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κλιμακώνεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την απεργία της ΙΟΝΙΚΗΣ.

"Η νέα απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει για μία ακόμη φορά παράνομη την απεργία των εργαζομένων της Ιονικής, που κήρυξε η ΓΣΕΕ, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, κλιμακώνοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, φτάνει στο πρωτοφανές σημείο να καταργεί στην ουσία ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τρέφει μεγάλες αυταπάτες αν νομίζει ότι με την τρομοκρατία, με την καταστολή από τα δικαστήρια, θα κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Κανένα αντιλαϊκό και κατασταλτικό μέτρο δεν πρόκειται να ανακόψει τους αγώνες των εργαζόμενων.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να ξεσηκωθούν. Με το μαζικό, πανελλαδικό, συντονισμένο αγώνα τους να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ