Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το θέμα της ποινικοποίησης

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου

Τον επιχειρούμενο δραστικό περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, που αγγίζει τα όρια της αναίρεσής του στην πράξη, ακόμα και όταν αυτό ασκείται από την ίδια τη ΓΣΕΕ, φέρει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Μ. Κωστόπουλου προς τους υπουργούς Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει: "Η διορισμένη από την Κυβέρνηση διοίκηση της Ιονικής Τράπεζας προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα, την οποία αποφάσισε η ΓΣΕΕ με το επιχείρημα - ανάμεσα στα άλλα - ότι "δε νομιμοποιείται η ΓΣΕΕ να κηρύσσει απεργία σε μεμονωμένο χώρο"!

Η ενέργεια αυτή, που έρχεται σαν συνέχεια της χρησιμοποίησης των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς εργαζόμενους που αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ιονικής, αλλά και των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που προκαλεί με τις προσφυγές της η διοίκηση της Τράπεζας, αποτελεί κλιμάκωση της αυταρχικής πρακτικής της Κυβέρνησης. Ωστόσο, τώρα πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο της Ιονικής, αλλά αφορά όλους τους εργαζομένους, αφού ουσιαστικά περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας να αποφασίζει, όταν και όπου εκτιμά, κινητοποιήσεις των εργαζομένων, περιλαμβανομένου και της απεργίας.

Ερωτώνται ο κ. κ. Υπουργοί:

  • Συμφωνεί η Κυβέρνηση με το σκεπτικό της διορισμένης από την ίδια διοίκησης της Ιονικής Τράπεζας που αμφισβητεί, περιορίζει δραστικά και στην πράξη αναιρεί το δικαίωμα στην απεργία και μάλιστα ακόμα και σε επίπεδο της ΓΣΕΕ;
  • Είναι στις προθέσεις της να βάλει επιτέλους ένα τέρμα στον αυταρχικό της παροξυσμό και κυρίως να αναθεωρήσει την πολιτική της για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ