Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ
Μια "ανάσα" πριν την κατάργηση

Αποκαλυπτικές δηλώσεις Σουμάκη για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κατά της υγειονομικής περίθαλψης των ναυτικών

Μια "ανάσα" πριν την οριστική κατάργηση βρίσκεται ο Οίκος Ναύτου,γεγονός που προδιέγραψε χτες ο υπουργός Εμπορικής ΝαυτιλίαςΣταύρος Σουμάκης,κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες. Ο υπουργός ανέφερε ότι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου Ταμείου αρχίζουν να μεταφέρονται στο ΙΚΑ και σημείωσε, εμπαίζοντας τους χιλιάδες ασφαλισμένους: "Σας βεβαιώ, η υγεία των Ελλήνων ναυτικών δεν κινδυνεύει από τη διακοπή των συμβάσεων των γιατρών με τον Οίκο Ναύτου. Οι υπόλοιπες υποδομές που διαθέτει το κράτος, όπως τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία, καλύπτουν τις ανάγκες"!

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου στη Σύρο,όπου έχει μείνει μόνο ένας γιατρός συμβεβλημένος με το Ταμείο! Να σημειωθεί ότι στις 3 του περασμένου Νοέμβρη το Υπουργικό Συμβούλιο - στα πλαίσια της απόφασής του για κατάργηση και συγχωνεύσεις Οργανισμών του Δημοσίου - είχε αποφασίσει την κατάργηση των περιφερειακών μονάδων του Οίκου του Ναύτου και ένταξη των κεντρικών μονάδων σε φορείς του υπουργείου Υγείας.Ετσι, η υπονόμευση των περιφερειακών μονάδων του Οίκου Ναύτου από το ΥΕΝ αποτελεί το τελευταίο βήμα για την υλοποίηση της απόφασης.

Επιπλέον οι υπουργικές δηλώσεις αποτελούν και απάντηση σε ένα από τα αιτήματα που προβάλλει η ΠΝΟ με την 48ωρη απεργία που κήρυξε για την ερχόμενη Δευτέρα, διεκδικώντας - μεταξύ άλλων - την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οσον αφορά τα αιτήματα για την αύξηση των συντάξεων και του επιδόματος ανεργίας, ξεκαθάρισε: "Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη" και προεξόφλησε (ίσως... κάτι να ξέρει) ότι: "Απεργία δε θα γίνει, επειδή θα υπάρξει προσέγγιση με τους εφοπλιστές στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ