Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Διαπλεκόμενες μπίζνες...

Σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι για το μοίρασμα των τηλεπικοινωνιακών αγορών της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλκανικής, αναλώνεται το τελευταίο διάστημα ο ΟΤΕ, "θυσιάζοντας" πόρους και δυναμικό για την εξαγορά οργανισμών στις χώρες αυτές που οδεύουν στην ιδιωτικοποίηση, αλλά με αβέβαιο, όσο και αμφισβητούμενο γι' αυτόν όφελος. Μετά την εξαγορά ποσοστού του 20% του σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού και την απόχτηση του 90% του αντίστοιχου οργανισμού της Αρμενίας, από το περασμένο φθινόπωρο ο ΟΤΕ μπήκε και στην κούρσα διεκδίκησης του οργανισμού της Μολδαβίας. Και αυτό παρά την ανοιχτή ομολογία της σημερινής διοίκησης ότι οι επενδύσεις αυτές είναι "υψηλού ρίσκου". Πολύ περισσότερο που οι δραστηριότητες αυτές περισσότερο ανοίγουν τις πόρτες κάποιων "τρίτων", ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ είναι αμφίβολο κατά πόσο ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες του ΟΤΕ, που σταθερά βλέπει τη θέση του στην εγχώρια αγορά να συρρικνώνεται.

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", διαπραγματευτής του ΟΤΕ, που διαβουλεύεται με την κυβέρνηση της Μολδαβίας, η οποία πωλεί το 40% του τηλεπικοινωνιακού της Οργανισμού, είναι το στέλεχος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Κ. Τσουκαλίδης. Η εφημερίδα υποστηρίζει, ότι σχετική πρόταση του στελέχους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ προς τη μολδαβική πλευρά, ο οποίος σημειωτέον διατελεί και πρόξενος της Μολδαβίας στη χώρα μας, έγινε δεκτή από τον Γ. Χρυσολούρη διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΤΕ κάνει λόγο για "παραπλανητικά δημοσιεύματα" και τα αποδίδει σε ορισμένους που ενοχλούνται από την έντονη παρουσία του στο χώρο των Βαλκανίων. Ο ΟΤΕ διαψεύδει το δημοσίευμα και υποστηρίζει με τη σειρά του, ότι "οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά διεξάγονται μεταξύ της N. M. Rothschild, που είναι σύμβουλος της μολδαβικής κυβέρνησης και της Credit Suisse - First Boston που είναι σύμβουλος του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ εκπροσωπείται στη συγκεκριμένη διαδικασία από την CSFB και από κανέναν άλλον. Ο ΟΤΕ αποφασίζει με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια το ύψος του τιμήματος που θα διαθέσει για την επένδυση αυτή, όπως κάνει για κάθε επένδυσή του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ