Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΜΑΝΟΛΗ ΣΙΜΟΥ
"Ποίηση Ι"

Ο Μ.Σ. συγκεντρώνει την ποιητική του δουλιά από διάφορα δημοσιεύματα στον τόμο "Ποίηση Ι". Ο τόμος περιλαμβάνει ποιήματα που συναντήσαμε κατά καιρούς στον περιοδικό Τύπο και αδημοσίευτα.

Η ποίησ* του κινείται μέσα σ' ένα πλαίσιο λυρισμού, ευαισθησίας και ερωτικής ανάτασης. Σάμιος ο ποιητής, αφιερώνει πολλούς στίχους στο όμορφο νησί του. Θέλγεται από τα τοπία και την ιστορία, με ιδιαίτερα ευαίσθητη φόρτιση που τον οδηγεί σε αρμονικές, τρυφερές ποιητικές δομές.

Ο Μ.Σ. χτίζει ποιητική φωλιά για να στεγάσει πόνους, πίκρες, δάκρυα χαράς, μνήμες κι αναπολήσεις. Ο λόγος του σαφής, κατανοητός αγγίζει ευλαβικά τα θέματά του. Ο αναγνώστης κάπου θα βρει κομμάτια και από το δικό του φορτίο, λαμβάνοντας τα αισιόδοξα μηνύματα του ποιητή. "Φθινόπωρο στο λιμάνι του Βαθιού Εκπληξη / Στα μάτια ενός παιδιού το πέσιμο ενός κίτρινου / Φύλλου στο βρεγμένο χώμα της δημοσιάς. Μέρα / Σκληρή στο φως της ξεκολλάει τις ματωμένες / Γάζες της μνήμης μου".

(Εκδόσεις "Απόπλους",1997)

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΥΛΗ"Νεκρές πόλεις"

"Ετσι οι πόλεις πεθαίνουν / σε ξύλινα άλογα καλπάζουν / και πάντα γυρίζουν σπίτι / πριν νυχτώσει / στης σιγουριάς την αγκαλιά να τρυπωθούν, / μην τύχει και λογοδοτήσουν / για τους τάφους των ποιητών / και την ξεραμένη γη / που στέγνωσε / απ' των μικροαστών την άνυδρη ανάσα".

Με την πρώτη ποιητική της παρουσία η Κ. Π. δικαιολογεί την ύπαρξή της στο λογοτεχνικό χώρο. Διαθέτει λυρικούς τόνους και ρεαλιστικά στοιχεία, ώστε οι στίχοι της να δίνουν προεκτάσεις στον αναγνώστη. Η γραφή της απλή, στρωτή, απευθύνεται σε όλους με ανθρώπινο πρόσωπο και ζεστή ανάσα. Και υπόσχεται καλή συνέχεια. Το ευχόμαστε. (Εκδόσεις "Εψιλον", 1997)

Φαίδρα ΖΑΜΠΑΘΑ - ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ