Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Στη "μετά Μαραντόνα" εποχή

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια εδώ και όλοι περιμένουν να δουν πώς θα συμπεριφερθεί η πάλαι ποτέ αρμάδα του. Το ταλέντο και τα προσόντα σαφέστατα δε λείπουν. Ομως, και ο Μαραντόνα δεν ήταν ένας παίχτης της σειράς. Και μόνο η παρουσία του ήταν αρκετή για να εμψυχώσει τους συμπαίχτες του. Πάντως, η νίκη επί της Βραζιλίας, και μάλιστα στο Μαρακανά, ήταν δείγμα θετικόν για τη "μετά Μαραντόνα" εποχή. Αξίζει εδώ ν' αναφέρουμε πως η Αργεντινή, παίρνοντας τα σκήπτρα από την Παραγουάη, είναι ο κακός δαίμονας της "Σελεσάο". Σε 61 παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, μετράει 32 νίκες και 29 ήττες.

Αυτό που κυρίως προβληματίζει τον Πασαρέλα είναι η επίθεση, όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο με την παρουσία ενός Μπατιστούτα. Στα προκριματικά πέτυχε 23 γκολ σε 16 παιχνίδια και κανένας δεν είναι ικανοποιημένος. Ετσι δοκίμασε πολλούς συνδυασμούς. Επίσης... αγχωμένος είναι με τη θέση του τερματοφύλακα. Αντίθετα, η άμυνα "made in" Ιταλία, με Αγιάλα, Ζανέτι, Σενσίνι, Τσαμότ, έχει αποδειχτεί αξιόπιστη. Το ίδιο φυσικά και το κέντρο, όπου δεσπόζει ο Σιμεόνε. Τη δύσκολη αποστολή της αντικατάστασης του Μαραντόνα έχει αναλάβει ο 24χρονος Αριέλ Ορτέγκα, ο επονομαζόμενος "Ελ μπουρίτο" (μικρός γάιδαρος). Εκτός από ικανός οργανωτής είναι και δεινός σκόρερ. Στην προκριματική φάση ήταν πρώτος γκολτζής της Αργεντινής με 5 επιτυχίες. Από τους "Γκαούτσος" θα απουσιάσει ο Ρεδόντο της Ρεάλ, που δε δέχτηκε να κόψει τα μαλλιά του και ο Πασαρέλα τον έκοψε...

Η ταυτότητά της

Μια ακόμα από τις βασικές δυνάμεις του θεσμού. Θα πει "παρών" σε τελική φάση για 12η φορά ('30, '34, '58, '62, '66, '74, '78, '82, '86, '90, '94). Σε 52 αγώνες έχει 26 νίκες, 9 ισοπαλίες και 17 ήττες με 90 - 66 γκολ. Εξασφάλισε την πρόκρισή της ως πρώτη του νοτιοαμερικανικού ομίλου. Σε 16 παιχνίδια μέτρησε 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες με 23 - 13 γκολ. Δύο φορές στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ('78, '86), ενώ 14 φορές κατέκτησε το ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ. Στην ομοσπονδία (Ασοσιασιόν ντε Φουτμπόλ Αρχεντίνος) είναι εγγεγραμμένοι 1.800.000 παίχτες. Χρώματά της: άσπρο, μπλε και μαύρο. Από τις 20/5 είναι 6η στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ