Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Να καταδικαστεί η συμφωνία της υποταγής

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργυρούπολης καλεί, με ανακοίνωσή της, το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης να καταδικάσουν την εν κρυπτώ υπογραφή, από τη μεριά της κυβέρνησης, της συμφωνίας για την παράταση της παραμονής των αμερικανικών βάσεων, υπογράφοντας σε κείμενο που έχει δώσει γι' αυτόν το σκοπό στη δημοσιότητα.

Στο κείμενο για τη συλλογή υπογραφών σημειώνει:

"Η κυβέρνηση Σημίτη, συνεχίζοντας την πολιτική της εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, προχώρησε "εν κρυπτώ" σε ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των βάσεων στην Ελλάδα έως και το Νοέμβρη του 1999.

Αυτή η πράξη ΥΠΟΤΑΓΗΣ και ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ κάνει το λαό ΘΥΜΑ και ΘΥΤΗ στα σχέδια της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

ΘΥΜΑ γιατί:

  • Το Αιγαίο διχοτομείται και παραδίδεται στην αμερικανική κυριαρχία με τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ.
  • Οι λαοί των Βαλκάνιων πληρώνουν με το αίμα τους, τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων για το μοίρασμα της περιοχής.
  • Οι ιμπεριαλιστές και με ΝΑΤΟική τρομοκρατία προσπαθούν να υποδουλώνουν την ανθρωπότητα.

ΘΥΤΗΣ γιατί:

  • Παραχωρείται ελληνικός στρατός στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, για την κηδεμονία και υποταγή των λαών.
  • Η ύπαρξη βάσεων μεταμορφώνει τη χώρα μας σε επιθετικό για την περιοχή αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο".

Και το κείμενο - κάλεσμα για υπογραφές της Επιτροπής καταλήγει: "Οι βάσεις δε μας προστάτεψαν ποτέ ούτε πρόκειται να μας προστατέψουν, αντίθετα, υπονομεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εθνική μας κυριαρχία. Γι' αυτό απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους νέους, στο λαό, στα σωματεία, στους φορείς, δημοτικές παρατάξεις και τους καλούμε να αγωνιστούν μαζί μας για τη διαφύλαξη της ειρήνης στη χώρα μας και σε όλη την περιοχή. Να καταδικάσουν αυτή την πράξη υποταγής και υποτέλειας της κυβέρνησης, συνυπογράφοντας αυτό το κείμενο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ