Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χώρα των ΜΑΤ

Ιδού η Ελλάδα του "εκσυγχρονισμού" στην πορεία της προς την ΟΝΕ: Μια χώρα της ΕΕ στο κατώφλι της τρίτης χιλιετίας, στην οποία καθημερινά, σχεδόν, τα ΜΑΤ επιτίθενται με αγριότητα εναντίον του λαού και στα δικαστήρια ποινικοποιούνται οι λαϊκοί αγώνες. Μια χώρα, στην οποία κάθε απεργός θεωρείται τρομοκράτης, κάθε αγωνιζόμενος παράνομος, κάθε κομμουνιστής προβοκάτορας, ο λαός - εχθρός.

Σ' αυτήν τη χώρα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί κυβερνούν δι' απειλών και "διαταγμάτων", η κυβέρνηση επιχειρεί να "περάσει" την πολιτική της "διά πυρός και σιδήρου", αποκλειστικά με τη δύναμη του αστυνομικού ροπάλου και της δικαστικής ρομφαίας. Σ' αυτήν τη χώρα καταπατούνται ατομικά και συλλογικά δικαιώματα. Συρρικνώνεται η δημοκρατία. Περιορίζεται η ελευθερία. Καταργείται η δικαιοσύνη.

Ο λαός αυτής της χώρας επιμένει, όμως, ν' αντιστέκεται. Για να μην "περάσει" η πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης, υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών παιδείας, υγείας, πολιτισμού. Παλεύει στους δρόμους, κόντρα στη βία των ΜΑΤ, στέκεται με θάρρος στο δικαστικό εδώλιο της πολιτικής σκοπιμότητας.

Δε θα ξεμπλέξουν εύκολα οι "εκσυγχρονιστές" κυβερνώντες με τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Στην πορεία προς την ΟΝΕ, θα στηθούν πολλά και ισχυρά λαϊκά μπλόκα. Στο "μαύρο μέτωπο" κυβέρνησης - πολυεθνικών - ΕΕ, θα αντιπαρατεθεί το λαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Στον κοινό αγώνα θα βρεθούν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ΕΒΕ, η λαϊκή διανόηση, οι νέοι, όλοι όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Σήμερα, όμως, που τα "εκσυγχρονιστικά" ΜΑΤ προσβάλλουν τη δημοκρατική ευαισθησία του λαού μας, καλούνται όλοι οι δημοκράτες, που προσβάλλονται βλέποντας την Ελλάδα να μετατρέπεται σε χώρα αντιδημοκρατικής κυβερνητικής συμπεριφοράς και αυθαίρετης κρατικής καταστολής, ν' αντιδράσουν. Τώρα, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ