Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταργούνται Κέντρα Παιδικής Μέριμνας

Απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή, ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι θα καταργηθούν οκτώ τέτοια Κέντρα

Επιβεβαίωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης, την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας της Λάρισας αλλά και άλλα παρόμοια ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή και με πρόσχημα τη μείωση του φαινομένου της "ορφάνιας" στη χώρα, είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε από τα 21 ορφανοτροφεία να σταματήσει τη λειτουργία οκτώ από αυτά και να κρατήσει τα υπόλοιπα σε "στρατηγικές θέσεις" σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες.

Ο Αχ. Κανταρτζής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι το συγκεκριμένο κέντρο στη Λάρισα μπορεί να ιδρύθηκε αρχικά ως ορφανοτροφείο, αλλά η δραστηριότητά του δεν περιορίζεται μόνο στα ορφανά, αλλά παρέχει προστασία σε παιδιά τα οποία έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση που αποκαλούνται "απροστάτευτα παιδιά". Με την κατάργηση, είπε, εκείνο που προωθείται είναι η περικοπή των κοινωνικών δαπανών, με αρνητικές συνέπειες στα παιδιά που περιθάλπονται αλλά και στους εργαζόμενους στα κέντρα αυτά. Και κατέληξε:

"Η κυβέρνηση πρέπει να το αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με την κοινωνική μέριμνα, με την κοινωνική πρόνοια, που είναι ευθύνη του κράτους και θα πρέπει να πάρει πίσω τα μέτρα τα οποία σχεδιάζει, μέτρα που οδηγούν στην κατάργηση της κοινωνικής πρόνοιας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ