Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπονομεύονται τα συμφέροντα του ΟΤΕ

Θα συρρικνώσουμε το "κράτος επιχειρηματία", είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Με το Σημιτικό επιχείρημα ότι "η πολιτική της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του κράτους επιχειρηματία και όχι η διεύρυνσή του" ο υφυπουργός Μεταφορών Ε. Λουκάκης έκανε φανερό ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προστατεύσει τα συμφέροντα του ΟΤΕ στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,καταγγέλλοντας ότι οι ιδιωτικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πιέζουν προκειμένου να τους παραχωρηθούν συχνότητες που χρησιμοποιεί η ΚΟΣΜΟΤΕ, ενώ η ΤΕΛΕΝΟΡ, συνεταίρος της κατά 30%, κινείται να πουλήσει το μερίδιό της πιθανόν σε ανταγωνιστή του ΟΤΕ. Επίσης η διοίκηση του ΟΤΕ δεν έχει κάνει ακόμα γνωστό ποιος είναι ο εμπορικός στόχος, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της ΚΟΣΜΟΤΕ.

Ο υφυπουργός είπε ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών παρακολουθεί το θέμα των προσφορών των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και για τις συχνότητες που αυτές ζητούν, δήλωσε πως "δεν προβλέπεται ικανοποίηση για συχνότητες κατόπιν διαμαρτυριών".

Για την πώληση του μεριδίου της ΤΕΛΕΝΟΡ είπε ότι υπάρχει επίσημη διάψευση από την εταιρία και για τους εμπορικούς στόχους της ΚΟΣΜΟΤΕ ότι "σε ένα μήνα ο αριθμός των ικανοποιηθέντων αιτήσεων θα ανέρχεται περίπου στις 50.000 μαζί με ένα επαρκές δίκτυο κεραιών".

Ο Μπ. Αγγουράκης τόνισε ότι οι εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας παραβιάζουν το νόμο, όπως φάνηκε από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για επιβολή προστίμου στην ΠΑΝΑΒΟΞ για παραπλάνηση των καταναλωτών. Για δε τις συχνότητες είπε ότι η αναγνώριση των πιέσεων που ασκούν οι εταιρίες για τις συχνότητες δείχνει πως ο ΟΤΕ βρίσκεται στο επίκεντρο πιέσεων, με στόχο τον περιορισμό της δραστηριότητάς του στην κινητή τηλεφωνία.

Με βάση τα παραπάνω τόνισε ότι όλες αυτές οι διεργασίες τεκμηριώνουν πλήρως την απαίτηση των εργαζομένων για 100% έλεγχο στην ΚΟΣΜΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ