Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ" ΟΠΑΠ
Κόντρες στη... σκιά των "διαπλεκομένων"

Η πάγια θέση του ΚΚΕ για το ότι η λογική του "τζόγου", που προωθείται μέσα από το ελληνικό κράτος, με τον πολλαπλασιασμό των αυταπατών των τυχερών παιχνιδιών, τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, φάνηκε να επιβεβαιώνεται από τη χτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, με θέμα τα προκαθορισμένα αθλητικά στοιχήματα, νέο "τυχερό παιχνίδι" που προωθεί ο ΟΠΑΠ. Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος,σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση "συμπαραγωγής" του νέου παιχνιδιού με την εταιρία "Ιντραλότ", ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" για δημοσιεύματά της, τα οποία ανέφεραν ότι η διαδικασία ανάθεσης είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εν λόγω εταιρίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Πολιτισμού, πάντως, η συγκεκριμένη εταιρία είχε το προβάδισμα λόγω της δυνατότητας της ανάληψης της μηχανοργάνωσης και της λογισμικής υποστήριξης του τυχερού παχνιδιού, ενώ είχε και την καλύτερη προσφορά από όσες είχαν υποβληθεί. Σημείωσε ότι οι διαδικασίες είναι "νόμιμες και διαφανείς", ενώ "τη σύμβαση θα εξετάσει το Ελεγκτικό Συνέδριο". Παράλληλα, ο υπουργός επιτιθέμενος στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" έκανε λόγο για "θεμελιώδεις ανακρίβειες" και για "άνανδρους που δεν υπογράφουν τα κείμενά τους". Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την ερχόμενη βδομάδα για το θέμα τον εκδότη της εφημερίδας, Χρ. Τεγόπουλο, όπως και τον διευθυντή της, Σ. Φυντανίδη.

Σε ανεπίσημες δηλώσεις του, πάντως, ο υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι θα μεταφέρει το θέμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου παρατήρησε ότι μπορούν να προσφύγουν και οι ανταγωνιστές της "Ιντραλότ".

Πάντως, παρά την απαίτηση τόσο του ΚΚΕ, όσο και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Πολιτισμού δεν προσκόμισε χτες κανένα από τα έγγραφα των προσφορών του διαγωνισμού προκειμένου να ενημερωθεί η επιτροπή. Επίσης, ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ανδρέας Φούρας, υποστήριξε ότι στα προκαθορισμένα στοιχήματα δε θα συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες ποδοσφαίρου της Α Εθνικής Κατηγορίας και της Α1 στο μπάσκετ, δεν υπάρχει τέτοια έγγραφη πρόβλεψη στις διαδικασίες του διαγωνισμού και είναι άγνωστο αν θα υπάρχει στη σύμβαση. Το θέμα έχει βέβαια ιδιαίτερη σημασία, αφού οι εταιρίες που διαγωνίζονται για την ανάθεση του "παιχνιδιού" έχουν συμφέροντα και στο χώρο του αθλητισμού. Οσον αφορά το γιατί ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει σε συνεργασία με εταιρία για την παραγωγή του παιχνιδιού, ο Ε. Βενιζέλος απάντησε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει υψηλό ρίσκο αφού είναι δυνατή η ύπαρξη κερδών μεγαλύτερων από το συνολικό τζίρο των στοιχημάτων, αν και διευκρίνισε βέβαια ότι παράγοντας προσέλκυσης αποτελεί το υψηλό ποσοστό κερδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ