Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΤΕ - ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Την ιδιότητα του προξένου της Μολδαβίας του Κ. Τσουκαλίδη επικαλείται τώρα η διοίκηση του ΟΤΕ, για να "νομιμοποιήσει" την εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Οργανισμού και της μολδαβικής κυβέρνησης για την εξαγορά από τον πρώτο του 40% της ΜΟΛΝΤΕΛΕΚΟΜ. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που κάλεσε εσπευσμένα η διοίκηση του ΟΤΕ, ο Γ. Χρυσολούρης, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη διαμεσολάβηση του στελέχους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και προξένου της Μολδαβίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "ο κ. Τσουκαλίδης ήρθε μια στιγμή στο γραφείο μου, κάτι μου είπε που δε θυμάμαι, τον ευχαρίστησα και έφυγε".

Ομως δεν εξήγησε γιατί αυτή η άνευ σημασίας συνάντηση τον παρακίνησε ν' απευθύνει επιστολή προς τον Μολδαβό υπουργό, στην οποία υιοθετεί την πρόταση του στελέχους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η οποία προβλέπει την αύξηση του τιμήματος στα 68 εκατομμύρια δολάρια και την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 102 εκατομμυρίων δολαρίων στην MOΛNTEΛEKOM. Επιπλέον έδειξε να μην καταλαβαίνει γιατί στην επιστολή του υπουργού Τηλεπικοινωνιών της Μολδαβίας προς τον ίδιο γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του προξένου. "Δεν ξέρω γιατί ο Μολδαβός υπουργός ενέπλεξε στην επιστολή του τον κ. Τσουκαλίδη", δήλωσε.

Αυτό όμως που εμφανίζεται "να μην ξέρει" ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, σαφώς προκύπτει από την επιστολή του υπουργού Τηλεπικοινωνιών της Μολδαβίας - δημοσιεύτηκε χτες στην "Καθημερινή" - σύμφωνα με την οποία, η πρόταση που έκανε ο Κ. Τσουκαλίδης προς τον Μολδαβό πρωθυπουργό ήταν σε γνώση του Γ. Χρυσολούρη και τύγχανε της αποδοχής του. Και ενώ ο Γ. Χρυσολούρης σε άλλο σημείο της συνέντευξης άφηνε να εννοηθεί ότι η μολδαβική πλευρά "δεν είχε καταλάβει καλά" την πρόταση του ΟΤΕ, εντούτοις αρνήθηκε να παρουσιάσει την επιστολή του, της 5ης του Φλεβάρη προς τον Μολδαβό υπουργό Τηλεπικοινωνιών, όπως του ζητήθηκε, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι μέχρι προχτές βράδυ ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του διαβεβαίωνε πως "οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά διεξάγονται μεταξύ της "Ν. Μ. Rothschild", που είναι σύμβουλος της μολδαβικής κυβέρνησης και της "Credit Suisse First Boston" (CSFB)", χωρίς βέβαια να γίνεται η παραμικρή νύξη για την εμπλοκή διπλωματικών εκπροσώπων.

Πάντως ακόμα και χτες ήταν πρόδηλη η προσπάθεια της διοίκησης του ΟΤΕ, να "ρυμουλκήσει" τη συζήτηση στο αν έχει κλείσει η συμφωνία με τη Μολδαβία και να μην απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα. Στο κατά πόσο δηλαδή είναι άνευ σημασίας και "υπεράνω πάσης υποψίας" η δραστήρια συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις ενός προσώπου που εκτός από πρόξενος της Μολδαβίας, είναι και στέλεχος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μεγάλου προμηθευτή του ΟΤΕ.

Στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Κ. Τσουκαλίδης δεν είναι εκπρόσωπος του ΟΤΕ και πως η ιδιότητά του ως προξένου τού δίνει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε όποια διαδικασία αφορά τη Μολδαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ