Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΛΑΜΙΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ
Το ίδιο σκηνικό τρομοκρατίας

Αυταρχισμός και ΜΑΤ ήταν το σκηνικό και στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών Εύβοιας και Βοιωτίας έξω από το εξεταστικό κέντρο του 1ου Λυκείου Χαλκίδας,στέλνοντας στο νοσοκομείο τον γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Στ. Θεοχαράκη,χτυπημένο από κλομπ αστυνομικού. Επίσης, χτυπήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Θήβας, ένας σπουδαστής του ΤΕΙ Χαλκίδας και ο εκπαιδευτικός και γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, Θ. Παππάς.

Χτες το πρωί εκπαιδευτικοί από Εύβοια και Βοιωτία συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το εξεταστικό κέντρο, με συνθήματα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του διαγωνισμού. Οταν έφτασαν στην οδό Κωνσταντινίδου, όπου βρίσκεται μία απ' τις εισόδους του Λυκείου, τους είχαν μπλοκάρει αστυνομική δύναμη και ΜΑΤ με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Δ. Μαστρογιάννη,και τον αντεισαγγελέα, κ. Δεγαϊτη.

Οι εκπαιδευτικοί με συνθήματα "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", "Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι" πλησίασαν την αστυνομική δύναμη και η Συντονιστική Επιτροπή άρχισε να συνομιλεί με τον εισαγγελέα, απαιτώντας να τους ανοίξουν το δρόμο για συνέχιση της πορείας τους. Την ώρα εκείνη εκδηλώθηκε και η επίθεση των αστυνομικών.

Οι διαδηλωτές, αφού παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το εξεταστικό κέντρο, αποχώρησαν και έδωσαν ραντεβού στο ίδιο μέρος για την προγραμματισμένη απογευματινή συναυλία.

Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των εκπαιδευτικών καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και οι ΠΚΣ. "Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία της κυβέρνησης", επισημαίνει η ΝΕ Εύβοιας "δε θα υποτάξουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών, δε θα "καναλιζάρουν" τη γνώση, ο λαός με τους αγώνες του θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της".

Στη Λαμία

Στη Λαμία όπου βρίσκεται το εξεταστικό κέντρο (2ο Λύκειο) για Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα, τελεί υπό κατάληψη από προχτές το βράδυ, ενώ για χτες το βράδυ είχε προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, αφού μαθεύτηκε ότι θα αλλάξει το εξεταστικό κέντρο.

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ δηλώνει την ενεργό συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί σε κοινωνικό μέτωπο πάλης για την παιδεία, ικανό να συντρίψει την αντιεκπαιδευτική πολιτική και τους υποστηρικτές της.Πάντως, ενδεικτικό της αδυναμίας της κυβέρνησης να κάνει το διαγωνισμό αποτελεί η έλλειψη προσφοράς εκπαιδευτικών ως επιτηρητών. Κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει δεχτεί και γι' αυτό επιστράτευσε υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μέχρι και... καθαρίστριες.

Στην Κόρινθο

Τα μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που αποφάσισε, σε συνεδρίαση με τον αστυνομικό διευθυντή, ο νομάρχης Κορινθίας, καταδικάζει η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι αποδείχτηκαν κάλπικες οι πρόσφατες δηλώσεις "συμπαράστασης" του νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου προς τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Καταδικάζει, επίσης, την απραξία του Δήμου Κορινθίων, που είναι συνυπεύθυνος για το ότι σήμερα η Αστυνομία έχει καταλάβει το εξεταστικό κέντρο Κορίνθου. "Ο λαός πρέπει να γυρίσει τις πλάτες του στους χειροκροτητές των αντιλαϊκών επιλογών. Να στηρίξει αγωνιστικούς συνδυασμούς στις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Να συγκροτήσει παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής", τονίζει η ΝΕ.

Στο Αγρίνιο

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγρινίου και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χτες εκπαιδευτικοί και μαζικοί φορείς της πόλης. Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εργατικούς και μαζικούς φορείς για να αποφασιστεί η παραπέρα δράση τους.

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης στην πόλη του Αγρινίου, όπου με μια πρωτοφανή κινητοποίηση δυνάμεων των ΜΑΤ καταλήφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου, όπου επρόκειτο να γίνει προαποφασισμένη συνέλευση των εκπαιδευτικών, ενόψει του διαγωνισμού ντροπής του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. "Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με τρομοκρατικές ενέργειες, που γυρνούν τη χώρα μας σε μαύρες εποχές, θα μπορέσει να κάμψει την αντίσταση του λαού για να περάσει η αντιλαϊκή της πολιτική. Μοναδικό στήριγμα της κυβέρνησης στην πολιτική του λεγόμενου "εκσυγχρονισμού" αναδείχνονται οι αστυνομικές δυνάμεις, τα δικαστήρια και κάποια πληρωμένα φερέφωνά της", καταλήγει η ΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ