Κυριακή 14 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΑΠΩΝΙΑ
Πρώτο τεστ για τους "γκαούτσος"

Ενα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου, η Αργεντινή, ρίχνεται στη δίνη του Μουντιάλ σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι στο στάδιο "Μινισιπάλ" της Τουλούζ. Αντίπαλος των δύο φορές πρωταθλητών κόσμου η Ιαπωνία, που θέλει να κάνει το... θαύμα στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου.

Ο τεχνικός ηγέτης των "γκαούτσος" Ντανιέλ Πασαρέλα είναι πάντα μετρημένος στις δηλώσεις του: "Στα χαρτιά είμαστε το μεγάλο φαβορί, αυτό όμως πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Η Ιαπωνία είναι μια γρήγορη και ενθουσιώδης ομάδα, που πρέπει να προσέξουμε και στα ενενήντα λεπτά του αγώνα. Η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες έχει μικρύνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

Ο παλιός άσος της Αργεντινής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα. "Είμαι σίγουρος ότι η Αργεντινή θα κατακτήσει αυτό το κύπελλο. Εχουμε την καλύτερη ομάδα και θα το δείξουμε", επισημάνει ο στυλοβάτης της άμυνας Νέστορ Σενσίνι.

Στο στρατόπεδο της χώρας του ανατέλλοντος ήλιου ο τεχνικός ηγέτης Τακέσι Οκάντα κρατά χαμηλούς τόνους: "Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του ματς, όμως έχουμε χρέος να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλωστε το άγχος θα το έχουν οι Αργεντίνοι". Πάντως, οι Ιάπωνες φίλαθλοι που θα βρεθούν στην Τουλούζ θα είναι τελικά 6.000, αφού άλλοι τόσοι ακύρωσαν το ταξίδι τους στη Γαλλία, αφού έπεσαν θύματα ταξιδιωτικών γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ