Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Νεκρώνουν" από την Πέμπτη τα λιμάνια

Σε εξαήμερη απεργία κατά της ιδιωτικοποίησης κατέρχονται οι εργαζόμενοι. Το συντονισμό δράσης όλων όσοι πλήττονται από το ξεπούλημα των λιμανιών, προτείνουν τα σωματεία της Ζώνης, η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"

"Νεκρώνουν" τα λιμάνια της χώρας από την Πέμπτη, 18 Ιούνη και για έξι μέρες,καθώς οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες του Πειραιά απεργούν, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος,τηςΕνωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και του Συνδέσμου Εποπτών - Αρχιεργατών ΟΛΠ,ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών που με το "έτσι θέλω" προωθεί η κυβέρνηση. Για την ίδια μέρα, 18 Ιούνη, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε24ωρη απεργία και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς που απειλούνται άμεσα με ιδιωτικοποίηση, δηλαδή σε ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ΟΚΑΝΑ(λαχαναγορά).

Χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και την Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης των λιμενεργατών.Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι πιθανή ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στα λιμάνια, αλλά και στους εργατοτεχνίτες της Ζώνης και στους ναυτεργάτες.Η αντιπροσωπεία των σωματείων αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια, κάλεσε την ένωση των λιμενεργατών να προχωρήσουν σε συντονισμό και κοινή δράση, καθώς και να καλέσουν να συμμετέχουν σ' αυτόν τον αγώνα και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται γύρω απ' το λιμάνι, προκειμένου να φτιαχτεί ένα ισχυρό μέτωπο, φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης.Η πρόταση θα συζητηθεί στο διοικητικόσυμβούλιο της ένωσης.

Στην κοινή τους ανακοίνωση η Ενωση των λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος εποπτών αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντέδρασαν στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, με απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Μάρτη ,προειδοποιώντας και κλιμακώνοντας σταδιακά "αφού - συνεχίζει η ανακοίνωση - δεν υπάρχει άλλος δρόμος, άρα, μάλλον πρόκειται για κουφούς που η ματαιοδοξία της σύγκλισης τους έχει στραβώσει".

"Παρ' όλα αυτά - σημειώνεται - συνεχίζουν να μιλούν για διάλογο και δεν ντρέπονται. Ποιον διάλογο; Πότε έγινε; Τι συζητήθηκε και με ποιους; Ούτε και εδώ υπάρχει απάντηση, εκτός και αν θεωρούν τις εξαγγελίες του κάθε υπουργού, διάλογο. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας, καλώντας όλους τους υπεύθυνους της δημιουργίας του αδιεξόδου, να αναλογιστούν έστω και την τελευταία στιγμή την κοινωνική και οικονομική απαξίωση που προδιαγράφεται για το πρώτο λιμάνι της χώρας".

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών" και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών" σημειώνουν ότι σήμερα πρέπει να ενταθεί και στην πορεία να κορυφωθεί, ο αγώνας για να μην περάσει η μετατροπή του νομικού θεσμικού πλαισίου και να παραμείνουν τα λιμάνια στο σημερινό καθεστώς. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αποφασιστικό αγώνα, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων σε βδομαδιάτικη βάση και με επιδίωξη συντονισμού και με άλλους εργαζόμενους μέχρι την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης.

"Καλούμε - τονίζεται τέλος - κάθε συνάδελφο να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του, να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις, να καταδικάσει και να απομονώσει τις απόπειρες του "ψευτοδιαλόγου", με την πεποίθηση ότι μόνο με το κτίσιμο του αγωνιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης, μπορεί να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ