Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ 3-0
Επίδειξη δύναμης από τους "καριόκας"

Οι παίκτες του Μ. Ζάγκαλο με έξοχη εμφάνιση πέρασαν άνετα στην επόμενη φάση του μουντιάλ

Με μια εκπληκτική εμφάνιση, η οποία δικαίωσε όσους πιστεύουν πως η Βραζιλία είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτερη απ' τις υπόλοιπες 31 ομάδες της τελικής φάσης, η "Σελεσάο" επικράτησε άνετα με 3-0 του Μαρόκου. Κοινή διαπίστωση πως με τέτοια απόδοση οι Βραζιλιάνοι πολύ δύσκολα θα χάσουν το τρόπαιο. Ο Ρονάλντο, "σούπερ σταρ" του αγώνα, δήλωσε σχεδόν εκστασιασμένος: "Καμιά ομάδα του κόσμου δεν έχει τους δικούς μας παίκτες. Είμαστε οι καλύτεροι και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου".

Με το πρώτο του γκολ (9') όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και σε Μουντιάλ, καθώς και τις επιτυχίες των Ριβάλντο (45'), Μπεμπέτο (90') η κάτοχος του τίτλου, εξασφάλισε την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο, ως πρώτη του ομίλου. Το θέαμα ήταν "χορταστικότατο". Αν μάλιστα ο Ρώσος διαιτητής, Λέβνικοφ, εφάρμοζε τους κανονισμούς και ανάγκαζε τους Μαροκινούς να μείνουν εντός αθλητικών πλαισίων, τότε σίγουρα θα βλέπαμε ακόμα καλύτερα πράγματα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Χαντάς που με "δολοφονική" προβολή παραλίγο να τραυματίσει σοβαρά τον Ρονάλντο. Δεν αντίκρισε όμως ούτε κίτρινη κάρτα... Το σφύριγμα της λήξης αποτέλεσε εφαλτήριο για τρελά πανηγύρια στη χώρα της σάμπας. Το Ρίο Ντε Τζανέιρο ξενύχτησε, αφού στήθηκε ένα πραγματικό καρναβάλι, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άτομα. Ολοι οι κεντρικοί δρόμοι είχαν κατακλυστεί από τους φιλάθλους που πανηγύριζαν τη νίκη, αλλά κυρίως την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ρονάλντο και της παρέας του.

Από την άλλη πλευρά στο Μαρόκο απέδωσαν την ήττα της εθνικής τους στον εκνευρισμό των παιχτών. Η εφημερίδα "Le Matin" αναφέρει μεταξύ άλλων: "Το εξαιρετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα εναντίον της Νορβηγίας, μας άφησε μια μεγάλη ελπίδα που όμως απέβη μάταιη, όχι επειδή οι Βραζιλιάνοι ήταν τόσο δυνατοί, αλλά εξαιτίας της μεγάλης νευρικότητας και του άγχους των παικτών μας". Πάντως η εφημερίδα εκτιμάει πως υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο, αφού το δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, Νορβηγία - Σκοτία, τελείωσε ισόπαλο. Ετσι το Μαρόκο, σε περίπτωση που νικήσει τη Σκοτία στον τελευταίο αγώνα και ταυτόχρονα η Νορβηγία δεν κερδίσει τη Βραζιλία, θα πάρει την πρόκριση, ως δεύτερο, πίσω από τους κατόχους του τροπαίου της διοργάνωσης.

Ο Μάριο Ζάγκαλο, από την πλευρά του, φυσικά δήλωσε ικανοποιημένος: "Παίξαμε διαφορετικά από τον αγώνα με τη Σκοτία. Ημασταν πιο γρήγοροι και αρκετά καλύτεροι. Ο στόχος μας ήταν η πρώτη θέση του ομίλου και είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε να τον πετύχουμε". Ο Γάλλος τεχνικός του Μαρόκου, Ενρί Μισέλ, παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Βραζιλίας και πρόσθεσε: "Το σκορ μιλά από μόνο του. Οι αντίπαλοί μας έχουν καταπληκτική τεχνική, γεγονός που μας δυσκόλεψε αφάνταστα, όπως και το ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις στο μαρκάρισμα των Βραζιλιάνων. Μαθηματικά, η πιθανότητα πρόκρισης υπάρχει ακόμα. Ελπίζουμε ότι η Βραζιλία θα κερδίσει τη Νορβηγία και εμείς τη Σκοτία".

Ο διαιτητής "κιτρίνισε" τους Σέζαρ Σαμπάιο, Τσίμπα, Χαντά. Οι δύο πρώτοι συμπλήρωσαν από δύο κίτρινες κάρτες και δε θα παίξουν στο επόμενο παιχνίδι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ταφαρέλ, Καφού, Αλνταϊρ, Ζούνιορ Μπαϊάνο, Ρομπέρτο Κάρλος, Σέζαρ Σαμπάιο (68' Ντορίβα), Ντούνγκα, Λεονάρντο, Ριβάλντο (88' Ντένιλσον), Ρονάλντο, Μπεμπέτο (72' Εντμούντο).

ΜΑΡΟΚΟ: Μπενζεκρί, Σαμπέρ (76' Αμπραμί), Ναϊμπέτ, Ροσί, Ελ Χαντριουϊ, Ελ Χαλεϊ, Χατζί, Τσίπο, Τσίμπα (76' Αμζινέ), Μπαρίρ, Χαντά (89' Ελ Χαταμπί).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ