Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συστάσεις Μπλάτερ προς διαιτητές

Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ δήλωσε πως οι ρέφερι πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί στην περίπτωση τάκλιν από πίσω

"Οι διαιτητές του παγκοσμίου κυπέλλου θα πρέπει να τιμωρούν το βίαιο τάκλιν και να εφαρμόζουν τους νέους κανονισμούς που υπαγορεύουν την προστασία των ικανών παικτών", δήλωσε χτες στο Παρίσι ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Γιόζεφ Μπλάτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οπως τόνισε, όλα τα επικίνδυνα τάκλιν θα πρέπει να τιμωρούνται και όχι μόνο αυτά που γίνονται από πίσω. "Από την εφαρμογή των νέων κανονισμών, μόνο ένας ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε για τέτοιου είδους παράβαση. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, έγιναν πολλά επικίνδυνα τάκλιν από πίσω και ένα χτύπημα εναντίον ενός διάσημου ποδοσφαιριστή, τα οποία έμειναν ατιμώρητα", δήλωσε ο Μπλάτερ, υπαινισσόμενος στην τελευταία περίπτωση το χτύπημα του Σαϊντ Τσίμπα κατά του Ρονάλντο στο 3-0 της Βραζιλίας επί του Μαρόκου.

"Ο νέος κανονισμός για τα τάκλιν από πίσω - επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Μπλάτερ - έχει σκοπό να προφυλάξει τους παίκτες από σοβαρούς τραυματισμούς, που απειλούν να δώσουν πρόωρο τέλος στην καριέρα τους". Ερευνα που έγινε από τη ΦΙΦΑ απέδειξε ότι το 60% των περιπτώσεων αυτών προέρχεται από χτυπήματα στον αστράγαλο ή τον αχίλλειο τένοντα και μάλιστα από τάκλιν που γίνονται από πίσω. "Ενας παίκτης, όπως ο Ολλανδός επιθετικός, Μάρκο Βαν Μπάστεν σταμάτησε νωρίς την καριέρα του γιατί δέχτηκε τέτοιου είδους βίαιο τάκλιν. Αυτό δε θέλουμε να ξανασυμβεί", τόνισε ο Μπλάτερ.

Τη διαπίστωση ότι η διαιτησία στον αγώνα Βραζιλίας - Μαρόκου, ήταν κακή, έκανε και ο πρόεδρος της γαλλικής οργανωτικής επιτροπής των αγώνων και διευθυντής της FIFA, Μισέλ Πλατινί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ