Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΙΤΣ - ΒΟΛΕΪ
Αστέρια στην άμμο

Ξεκινά σήμερα στο Σχινιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών

Εν μέσω μουντιαλικής φρενίτιδας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς - βόλεϊ προσφέρει μια διαφορετική αθλητική πρόταση. Από αύριο και για παραπάνω από ένα μήνα οι κορυφαίοι παίκτες της άμμου θα δώσουν το "παρών" σε έξι διαφορετικά τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν σε πέντε μέρη της Ελλάδας. Τα πρώτα δύο τουρνουά, 18 - 20 και 26 - 28 Ιούνη, θα γίνουν στον "παραδοσιακό" χώρο του Σχινιά μετά την άρνηση του Ταμείου Οδοποιίας να επιτρέψει το στήσιμο γηπέδου μπιτς - βόλεϊ στο Πεδίον του Αρεως, όπως ζητούσε η Ομοσπονδία Βόλεϊ.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν τα Χανιά και η παραλία των Αγίων Αποστόλων (3 - 5 Ιούλη), η Αμαλιάδα (παραλία Κουρούτας, 10 - 12 Ιούλη), οι Ράχες στο Νομό Φθιώτιδας (17 - 19 Ιούλη) και στο τέλος η Καβάλα 24 - 26 Ιούλη.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχουν συνολικά χρηματικά έπαθλα 24 εκατ. (17 εκατ. στους άνδρες και 7 εκατ. στις γυναίκες).

Προβλήματα όμως υπήρξαν με την εταιρία που είχε "αγοράσει" το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αθέτησε τη συμφωνία της με την ΕΟΠΕ, που θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα έξοδα (περίπου 45 εκατ. δρχ).

Αγωνιστικά το "παρών" θα δώσουν όλοι οι μετρ της άμμου με επικεφαλής τον πολυνίκη Μ. Τριανταφυλλίδη (τρεις φορές πρωταθλητής του μπιτς) παρέα με τον Π. Μαυράκη. Αλλα σημαντικά ζευγάρια: Φάκας - Ρουμελιώτης, Οικονόμου - Δ. Καζάζης, Κουτουλέας - Δημητρακάκος.

Οι αγώνες σήμερα στο Σχινιά αρχίζουν στις 2μ.μ.

  • Εύκολη νίκη, όπως αναμενόταν, πέτυχε η Εθνική γυναικών σε βάρος της Φινλανδίας με 3 - 0 (15 - 7, 15 - 8, 15 - 13) για τη Β κατηγορία των Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ