Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θα ακινητοποιούνται τα ανασφάλιστα πλοία

Με εξόρμηση για την πάταξη της "μαύρης εργασίας" ξεκινάνε οι ναυτεργάτες, με αρχή την Ηγουμενίτσα

Νέα εξόρμηση για την πάταξη της "μαύρης εργασίας" που βασιλεύει στα ανασφάλιστα πλοία (με πανιά ευκαιρίας), που εκτελούν τη γραμμή Ιταλία - Ελλάδα, προετοιμάζουν οι ναυτεργάτες. Η προσπάθεια θα ξεκινήσει σήμερα με την αποστολή συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Πρώτος στόχος των ναυτεργατών θα αποτελέσει το ανασφάλιστο πλοίο "CAPTEN ZAMAN ΙΙ",μετά την άρνηση της τούρκικης πλοιοκτήτριας εταιρίας ΖΑΜΑΝ, να συμμορφωθεί με την ελληνική νομοθεσία, όπως είχε δεσμευτεί πριν από 15 μέρες, στη διάρκεια ανάλογης αγωνιστικής κινητοποίησης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η άρνηση της πλοιοκτήτριας εταιρίας να εφαρμόσει στο πλοίο την ελληνική νομοθεσία με την πρόσληψη Ελλήνων ναυτεργατών, ασφαλισμένων στο ΝΑΤ και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, διατυπώθηκε χτες κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων της, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι συνδικαλιστές, που θα μεταβούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, θα ελέγξουν όλα τα πλοία που εκτελούν τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Ιταλία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούν τη συμφωνία για την εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας που είχε υπογραφεί κατά τις περσινές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Η ΠΝΟ με δελτίο Τύπου σημειώνει ότι ο αποτελεσματικός έλεγχος στα ανασφάλιστα με ευκαιριακές σημαίες και η επάνδρωση των πλοίων αυτών με Ελληνες ναυτεργάτες, όπως επίσης και η ασφάλιση των πληρωμάτων στο ΝΑΤ αποτελεί "κορυφαία προτεραιότητα - όπως υπογραμμίζεται - για την Ομοσπονδία, η οποία και δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε να εξαιρέσει κανένα πλοίο από την υλοποίηση αυτού του στόχου". Σύμφωνα με την ΠΝΟ, όσα πλοία ελεγχθούν και δεν τηρούν τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί θα ακινητοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ