Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στην πολιτική διάλυσης του υπουργείου Γεωργίας

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΣΑΚ-Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας

Την πολιτική διάλυσης του υπουργείου Γεωργίας και υποταγής στις αντιαγροτικές εντολές της ΕΕ, καθώς και την πρακτική κατασυκοφάντησης των εργαζομένων, που ακολουθεί ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα.

Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή συνάντηση που είχε στις 16/6 ο υπουργός Γεωργίας με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων του υπουργείου Γεωργίας, επισημαίνονται τα παρακάτω:

  • Προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά ο χρόνος και η διαδικασία που επέλεξε ο Στ. Τζουμάκας, χωρίς εκ των προτέρων γνωστή την ημερήσια διάταξη, προκειμένου να προβάλει στους εργαζόμενους στο Υπουργείο, το δήθεν μέχρι σήμερα έργο του και κυρίως να αναπτύξει τους προβληματισμούς και οραματισμούς του για το μέλλον, που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, του ίδιου προσωπικά, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν ότι από τη στιγμή που ήρθε στο υπουργείο, τους αντιμετώπισε εχθρικά και δεν έχασε καμιά ευκαιρία, που να μη συκοφαντεί και να μη λασπολογεί εναντίον τους, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πολιτική του και την ανεπαρκή αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της αγροτικής οικονομίας. Και βέβαια κανείς εργαζόμενος στο υπουργείο δεν μπορεί να ξεχάσει ότι με προσωπική ευθύνη και του ίδιου, υλοποιήθηκε η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών.
  • Ανάλογη με τα παραπάνω τύχη έχουν στα μάτια των εργαζομένων και οι διακηρύξεις του Στ. Τζουμάκα, για δήθεν αναμόρφωση του υπουργείου και ενίσχυση του επιτελικού χαρακτήρα του. Είναι σήμερα σ' όλους φανερό ότι με την τροποποίηση του ισχύοντος οργανισμού επιδιώκεται η συρρίκνωση του υπουργείου, η κατάργηση υπηρεσιών του, η παραπέρα εγκατάλειψη του όποιου αναπτυξιακού - παραγωγικού χαρακτήρα απέμενε, η μετατροπή του όλο και περισσότερο σε υπουργείο - διαχειριστή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ. Αυτό δείχνει το σχέδιο του νέου οργανισμού, αλλά και η κατάργηση των Οργανισμών Βάμβακος, Καπνού, Γάλακτος, Ελαιολάδου. Παράλληλα, με τα νομοσχέδια που ο ίδιος έχει καταθέσει προς ψήφιση, προωθείται η ιδιωτικοποίηση βασικών δραστηριοτήτων που σήμερα ασκούνται από το υπουργείο. Ολες τις παραπάνω αλλαγές που θα επιφέρει η κυβέρνηση στον αναπτυξιακό ρόλο του υπουργείου Γεωργίας, η ΕΣΑΚ - Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα δεν πρόκειται να τις αναγνωρίσει ως πολιτικά τετελεσμένες.
  • Πέρα από τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βιώνοντας τα αποτελέσματα της σκληρής αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που τους έχει οδηγήσει στα όρια της φτώχειας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τονίζεται στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο υπουργείο πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια συμβιβασμού ή συναίνεσης και ουσιαστικά συνενοχής, με συναντήσεις όπως η προηγούμενη, που επιδιώκει ο υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ