Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κλέβουν" 10 δισ. αποζημιώσεις από τους αγρότες

Κατόπιν εορτής βγαίνει η νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, να ανακοινώσει ότι από την πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ οι αγρότες θα βγούνε ζημιωμένοι τουλάχιστον κατά 10 δισ. δραχμές.

Η ΓΕΣΑΣΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι αγρότες θα αντιμετωπίσουν εφεξής μεγαλύτερα προβλήματα στην ασφαλιστική κάλυψη της παραγωγής τους, καθώς η πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού ασφάλισης φυτικής παραγωγής κινείται σε εσφαλμένη κατεύθυνση. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες που έχει στη διάθεσή της η ΓΕΣΑΣΕ, προκύπτει ότι η ενιαία άποψη των καλύψεων (καρπόδεση, ανθοφορία) θα στερήσει από τους αγρότες αποζημιώσεις τουλάχιστον 10 δισ. δραχμών.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα θριαμβολογώντας ότι θα καλύπτονται ενιαία οι καταστροφές από παγετό στα φυλλοβόλα δέντρα στο προανθικό στάδιο, την ανθοφορία και στο καρπίδιο και στο πλαίσιο αυτό η ζημιά 100% από παγετό θα αποζημιώνεται με 61,6%, ενώ ζημιές μέχρι 30% δε θα αποζημιώνονται. Μέχρι τώρα, καλυπτόταν για το στάδιο της ανθοφορίας ζημιά πάνω από 45% και στο 100% της ζημιάς αποζημιωνόταν το 48%, ενώ στο στάδιο του καρπιδίου καλυπτόταν ζημιά πάνω από 20% και στο 100% της ζημιάς αποζημιωνόταν το 74,8%.

Ομως σχετικά με το θέμα αυτό, η νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ γνώριζε εκ των προτέρων τη σχετική εισήγηση του προέδρου του ΕΛΓΑ που έγινε κατόπιν υποδείξεως του υπουργού Γεωργίας, χωρίς να προχωρήσει σε καμία αντίδραση. Επίσης, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ, όπου πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, υπήρχε εκπρόσωπος της ΓΕΣΑΣΕ, όπως και εκπρόσωποι των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΣΥΔΑΣΕ, αλλά κανείς δεν έβγαλε άχνα δημοσίως... Τώρα που οι ζημιογόνες αποφάσεις σε βάρος των αγροτών έχουν ληφθεί και ανακοινωθεί, έρχεται η υποτακτική διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ να "αντιδράσει", με προφανή σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και στην κατεύθυνση αυτή να καλέσει το υπουργείο Γεωργίας να επανεξετάσει την πολιτική του, στον ΕΛΓΑ. Και βέβαια για αγωνιστική αντίδραση των αγροτών μπρος στη νέα αυτή κοροϊδία ούτε κουβέντα από τους καρεκλοκένταυρους της ΓΕΣΑΣΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ