Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
πάση θυσία

Τα όσα έγιναν, με πρωθυπουργική εντολή, χτες, και με αποκορύφωμα τη συνέλευση - παρωδία της Εμπορικής Τράπεζας, αργά τη νύχτα, αποκαλύπτουν το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης και της πολιτικής της

Η πρωθυπουργική εντολή ήταν σαφέστατη: Η απόφαση της Εμπορικής για ιδιωτικοποίηση της Ιονικής Τράπεζας πρέπει να παρθεί "πάση θυσία" στις 19 του Ιούνη! Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός και οι λογής λογής κυβερνητικοί υπάλληλοι σε διάφορα πόστα.

Το αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθεί νύχτα μια αμφιβόλου νομιμότητας συνέλευση - παρωδία, σε "κλειστό κύκλο" (παρόντες ήταν μόνο το 51% των μετόχων της Εμπορικής) και αφού είχαν επιστρατευτεί δικαστικές αποφάσεις, ασφαλιστικά μέτρα, ποινικές διώξεις και αστυνομοκρατία. Ο στόχος των "εκσυγχρονιστών" ήταν ένας και μοναδικός: Να γίνει η ψηφοφορία από τους διορισμένους υπαλλήλους της στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας για το ξεπούλημα των μετοχών της Ιονικής!

Μετά την πρωινή διακοπή της συνέλευσης των μετόχων στο ξενοδοχείο "Κάραβελ", η κυβέρνηση εξασφάλισε με ασφαλιστικά μέτρα την πραγματοποίηση "συνέλευσης" στις 9 το βράδυ στα κεντρικά της Εμπορικής Τράπεζας, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγευμα στο Μηχανογραφικό της Ιονικής Τράπεζας, θα αποφασίσουν τις παραπέρα κινήσεις τους.

"Ο αγώνας των εργαζομένων, τονίζει η ΕΣΑΚ τραπεζών, μετά τις χτεσινές εξελίξεις, μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο την απόκρουση της πώλησης και όχι για τις λεγόμενες "διασφαλίσεις", μια και τέτοιες δεν μπορούν να υπάρχουν".


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ