Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - Σ. ΑΡΑΒΙΑ 4 - 0
Ανετη πρόκριση με... απώλειες

Μετά τη Βραζιλία και η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ '98, αφού "ζευγάρωσε" τις νίκες της στη διοργάνωση επικρατώντας με 4 - 0 της Σαουδικής Αραβίας. Πάντως η χαρά μετριάστηκε από την αποβολή του Ζιντάν και τον τραυματισμό του Ντουγκαρί. Ο πρώτος τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές ενώ ο δεύτερος θ' απουσιάσει για περίπου 15 μέρες... Δύο απώλειες που για τη συνέχεια προβληματίζουν αρκετά τον Ζακέ.

Οπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα οι "Τρικολόρ" δε δυσκολεύτηκαν καθόλου. Από την αρχή ανέλαβαν τον έλεγχο και το έργο τους έγινε πιο εύκολο μετά την αποβολή του Αλ Χιλάουι στο 19. Εκτός από τα γκολ των Ανρί (36, 77), Τρεζεγκέ (68), Λιζαραζού (85) είχαν πολλές ακόμα ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ. Από την άλλη οι Σαουδάραβες προσπάθησαν αλλά με δύο -τρεις εξαιρέσεις δεν απείλησαν ουσιαστικά.

Ο Εμέ Ζακέ δήλωσε: "Μας στεναχωρούν οι απώλειες αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ήταν ένα καλό απόγευμα για το ποδόσφαιρο και ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για μας. Δείξαμε τις τεχνικές μας ικανότητες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που περάσαμε στο δεύτερο γύρο, όμως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας". Από την πλευρά του ο Παρέιρα χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα και πρόσθεσε: "Το αστείο είναι πως μέχρι το 1 - 0 τους κρατούσαμε πάρα πολύ καλά. Το 10 εναντίον 10 ευνόησε τους Γάλλους, επειδή είχαν μεγαλύτερο κενό χώρο στο γήπεδο, κάτι που είναι πλεονέκτημα για μια τεχνική ομάδα και είδαμε όλοι τι συνέβη".

Ο Μεξικανός Αρτούρο Μπρίζιο Κάρτερ ακόμα "κιτρίνισε" τους Αλ Τζαχανί, Αλ Τζαμπέρ, Μπλαν και Λιζαραζού.

ΓΑΛΛΙΑ: Μπαρτέζ, Λιζαραζού, Ντεσαγί, Μπλαν, Τιράμ, Μπογκοσιάν, Ζιντάν, Ντεσάμπ, Ανρί (78 Πιρές), Ντιομέντ (58 Τζοργκαέφ), Ντουγκαρί (30 Τρεζεγκέ).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Ντεαγέα, Αλ Τζαχανί (75 Αλ Ντοσαρί), Αλ Χιλάουι, Ζουμπραμαουί, Σουλιμανί, Ολ Οβαϊράν, Αμίν, Αλ Σαχρανί, Αλ Οβαϊράν (33 Αλ Χαρμπί, 63 Αλ Μουβαλίντ), Αλ Τζαμπέρ, Σαλέχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ