Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

Μικροκομματική, ψηφοθηρική και ουσιαστικά σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημοτών είναι η απόφαση του ΔΗΚΚΙ να στηρίξει μια σειρά "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη. Βέβαια, η απόφαση επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί ιδεολογικά στο όνομα ότι όλοι αυτοί..."εναντιώνονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ". Κι αν υποστήριζαν κάποιους καινούριους, που δεν τους ήξερε ο κόσμος και δεν είχαν δοκιμαστεί ως άξιοι διαχειριστές νεοφιλελεύθερων επιλογών, θα μπορούσαν να περισώσουν τα προσχήματα και να γλιτώσουν και οι ίδιοι από τον κίνδυνο να γελοιοποιηθούν. Ομως οι υποψήφιοι που αποφάσισε να υποστηρίξει το ΔΗΚΚΙ είναι γνωστά πρότυπα υλοποίησης νεοφιλελεύθερων επιλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νυν δήμαρχος Καλλιθέας, η πρώην δήμαρχος Ζωγράφου κ. ο. κ.

Τουλάχιστον ας μην επιχειρούν να εξαπατήσουν τον κόσμο. Αρκετά έχει πληρώσει τους "άρχοντες" της ΤΑ, που έχουν μετατραπεί σε "υπαλλήλους" των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών και σε δυνάστες των δημοτών.

Θα το πούμε καθαρά. Η ηγεσία του ΔΗΚΚΙ πήρε την απόφαση αυτή για λόγους ψηφοθηρικούς και προσδοκώντας να εμφανίσει το κόμμα της "ενισχυμένο" στις εκλογές του Οκτώβρη. Στην πραγματικότητα, όμως και παρά τα όσα ισχυρίζεται, υποκλίθηκε στο νεοφιλελευθερισμό και τους διαχειριστές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ