Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συμπεριφορά του αφεντικού

Ο κ. Κόκκαλης, κληθείς στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που εξετάζει την υπόθεση του "ΞΥΣΤΟ", απαίτησε από τους βουλευτές να είναι ευγνώμονες και να τον ευχαριστήσουν που απέδωσε μερικά "ψίχουλα" από τα τεράστια κέρδη του στο δημόσιο. Κι αν δε βρισκόταν ο Στρατής Κόρακας ν' αντιδράσει ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, μπορεί κάποιοι "πατέρες του Εθνους" και να το έκαναν. Αυτό, βεβαίως, που δεν είπε ο κ. Κόκκαλης είναι πόσα "τσέπωσε" ο ίδιος, αρκούμενος να συμβουλεύσει, περιπαιχτικά και προσβλητικά, τους βουλευτές να διαβάσουν τους ισολογισμούς των επιχειρήσεών του που δημοσιεύονται στον Τύπο, για να ενημερωθούν επί των κερδών του.

Γιατί να "δώσει λογαριασμό" στη Βουλή ο κ. Κόκκαλης, όταν με νόμους, "παρανόμους" και "παραθυράκια" αυτής της Βουλής έγινε ό,τι έγινε; Ποιος να τον ελέγξει, όταν η κυβέρνηση, με τη συμφωνία της ΝΔ κι άλλων κομμάτων, "ιδιωτικοποιεί και παραδίδει το κράτος" σε "επιχειρηματίες" τύπου Κόκκαλη; Κι αν κάποιοι διανοηθούν - έτσι "για τα μάτια του κόσμου" - να επιχειρήσουν κάποιο έλεγχο, ο κ. Κόκκαλης έχει πολλούς τρόπους να τον αποφύγει και πολλά "όπλα" να τους αντιμετωπίσει: Δηλώνοντας πως θα "βγάλει στην μπερλίνα" όσους πολιτικούς "διαπλέκονται" μαζί του και βρίσκονται στην κυβέρνηση, στη Βουλή, σε κρατικές υπηρεσίες και στα κόμματα. Απειλώντας ότι θα μείνουν χωρίς δουλιά χιλιάδες εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του. Εξαπολύοντας "γαβγίζοντα σκυλιά", τύπου Κακαουνάκη, στα ΜΜΕ που κατέχει και ελέγχει. Καλώντας σε "αντίσταση" και συμπαράσταση τους οπαδούς του Ολυμπιακού, όπως έκαναν παλιότερα ο Κοσκωτάς και ο Σαλιαρέλης.

Μερικοί παραξενεύτηκαν από το "ύφος και το ήθος" του κ. Κόκκαλη έναντι "των εκπροσώπων του Εθνους". Λες και δε γνωρίζουν ποιος κυβερνά πραγματικά σ' αυτό τον τόπο. Οτι, δηλαδή, μια "δράκα" ανθρώπων, που αποτελούν τον "πυρήνα" της οικονομικής ολιγαρχίας στη χώρα μας, καθορίζουν και ελέγχουν την οικονομία, την επικοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, "διορίζοντας" τους "πολιτικούς υπαλλήλους" τους για να τους "κάνουν παστρικά τη δουλιά". Οτι το "κράτος - στρατηγείο", που ευαγγελίζεται ο "εκσυγχρονιστής" Σημίτης, στην πορεία προς την ΟΝΕ, δεν αποσκοπεί παρά στο να λειτουργεί ως "εγγυητής" της "ελεύθερης" αγοράς και ως "επιδιαιτητής" στα "μαλώματα" ανάμεσα στους "μεγαλοκαπιταλιστές" για τη μοιρασιά της "λείας" και των "λαφύρων" από την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού.

Ας μιλάει κι ας συμπεριφέρεται, λοιπόν, ο κ. Κόκκαλης όπως θέλει στους "εκπροσώπους του Εθνους", ενός κράτους που μετατρέπεται σε "φέουδο" και, ταυτόχρονα, "εργαλείο" των λίγων και ισχυρών. "Μισή ντροπή δική του και μισή δική τους", μόνο που πρέπει να προσέχει όταν παραβρίσκονται και κομμουνιστές βουλευτές, γιατί τότε "δεν τον παίρνει". Και όταν έρθει η ώρα να "μαρτυρήσει" και ν' "απολογηθεί" σε πραγματικούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού, τότε αλλιώς θα μιλήσει και θα συμπεριφερθεί...

Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ