Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΙΛΗ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-1
Η Χιλή την πρόκριση, οι Αφρικανοί τα παράπονα

Βαθμούς και γκολ μοιράστηκαν Χιλή και Καμερούν στο 1 - 1 του Σταδίου "Μποζουάρ", αλλά οι Λατινοαμερικανοί χαμογέλασαν τελικά αφού κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Εκεί θα συναντήσουν τη Βραζιλία και ο Σαμοράνο θα 'χει την ευκαιρία να δει αν τα όνειρά του βγαίνουν αληθινά. Οπως δήλωσε, είδε στον ύπνο του πως θα κερδίσουν τη "Σελεσάο" με 1 - 0.

Το "χρυσό" όπως αποδείχτηκε γκολ των Χιλιανών πέτυχε ο Σιέρα (21') που αντικατέστησε στη βασική 11άδα τον Εστάι. Για τους Αφρικανούς, που τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίχτες λόγω αποβολής των Σονγκ με 2 κίτρινες (52'),Εταμέ (89'), σκόρερ χρίστηκε ο Μπομά (56'). Πάντως ευκαιρίες για τη νίκη είχαν αμφότεροι οι αντίπαλοι. Ο Ούγγρος Λάζλο Βάγκνερ επίσης "κιτρίνισε" τους Παρακέζ (δεν παίζει με Βραζιλία), Ρόχας, Βιγιαροέλ, Ραμίρεζ.

Ο νικητής Νέλσον Ακόστα δήλωσε: "Είναι μια στιγμή πολύ σημαντική. Η πρόκρισή μας στην επόμενη φάση είναι κάτι που κάνει υπερήφανη όλη τη χώρα. Το παιχνίδι με το Καμερούν ήταν πολύ δύσκολο και ειλικρινά φοβήθηκα στα τελευταία λεπτά πως θα χάναμε την πρόκριση. Σχετικά τώρα με το επόμενο παιχνίδι μας κόντρα στη Βραζιλία, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως σίγουρα η αντίπαλός μας είναι το φαβορί αλλά δε θα κερδίσει πριν τελειώσει το παιχνίδι".

Ο συνάδελφός του στο Καμερούν Λε Ρουά κατηγόρησε τον διαιτητή: "Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια της διοργάνωσης λόγω αμφισβητούμενων σφυριγμάτων του διαιτητή. Δε θέλω να πω κάτι για τις αποβολές ή για το γκολ που μας ακυρώθηκε. Ελπίζω να είδε ο κ. Μπλάτερ το παιχνίδι. Οι παίκτες μου δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αποκλείστηκαν και εγώ βέβαια δεν μπορώ να τους εξηγήσω".

ΧΙΛΗ: Τάπια, Φουέντες, Βιγιαροέλ (70' Κορνέχο), Μάργκας, Ρέγιες, Ρόχας (77' Ραμίρεζ), Ακούνια, Παρακέζ, Σιέρα (70' Εστάι), Σαμοράνο, Σάλας.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σονγκό, Σονγκ, Μαχούβε, Νιάνκα, Βόμε, Ολέμπε (68' Ανγκιμπόντ), Πενσέ Μπιλόνγκ, Ντο (83' Εταμέ), Τζομπ (73' Τσαμί), Ομάμ Μπιγίκ, Μπομά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ