Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ 2-1
Χοντλ κατά παικτών του!..

Με ήττα της Αγγλίας εντός και εκτός τερέν ολοκληρώθηκε προχτες η δεύτερη αγωνιστική του 7ου ομίλου. Στο "Μουνισιπάλ" έχασε από τη Ρουμανία με 2-1, ενώ στην Τουλούζη, για μια ακόμα φορά ντροπιάστηκε από τους "φιλάθλους" της που προκάλεσαν πάλι φασαρίες. Οι Βαλκάνιοι, που επικράτησαν δίκαια, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Τα "λιοντάρια", για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε την Κολομβία. Το ίδιο όμως θέλουν και οι Λατινοαμερικανοί...

Στο πρώτο ημίχρονο αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες ν' ανοίξουν το σκορ, με πιο κλασική το δοκάρι του Ιλίε (28). Τελικά τα κατάφεραν πρώτοι οι Ρουμάνοι με τον Μολντοβάν (47). Οι Αγγλοι πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν 2-3 ευκαιρίες. Ομως ο πάγκος δε βοηθούσε. Η εμμονή του Χοντλ να κρατάει δίπλα του τους Οουεν και Μακ Μάναμαν στοίχιζε. Αμφότεροι, μαζί με τον Μπέκαμ έχουν θέση στην αρχική 11άδα. Και αποδείχτηκε αυτό, αφού όταν μπήκε ο Μακ Μάναμαν, όχι μόνο η απόδοση αυξήθηκε, αλλά και ισοφάρισε (83). Στο 89 λάθος μαρκάρισμα του Λε Σο επέτρεψε στον Πετρέσκου να κάνει το 2-1 και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Οουεν είδε την μπάλα, από το σουτ που επιχείρησε, να χτυπάει δοκάρι. Ο Γάλλος Μαρκ Μπατά "κιτρίνισε" τους Χάτζι, Γκεόργκε Ποπέσκου, Τσιομποτάριου.

Ο Γκλεν Χοντλ κατηγόρησε τους αμυντικούς του: "Πίστευα ότι εμείς θα ήμασταν η ομάδα που θα... τιμωρούσε τους Ρουμάνους, αλλά τους δώσαμε δύο γκολ από δραματικά λάθη της άμυνάς μας. Είχαμε πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν τις εκμεταλευτήκαμε. Ταυτόχρονα τους δώσαμε δύο ηλίθιες ευκαιρίες, που τις εκμεταλεύτηκαν".

Από την πλευρά του, ο Ανγχελ Ιορντανέσκου, ήταν φανερά ικανοποιημένος: "Η επιτυχία ήρθε από το βάθος της καρδιάς μιας ομάδας που έχει δουλέψει πάρα πολύ. Το παιχνίδι ήταν πολύ θεαματικό και αρκετά καλό ποιοτικά, όμως τα λάθη των Αγγλων, έκαναν τη διαφορά. Τώρα θα κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο".

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Νέβιλ, Ανταμς, Κάμπελ, Αντερσον, Μπάτι, Ινς (33' Μπέκαμ), Σκόουλς, Λε Σο, Σέριγχαμ (73' Οουεν), Σίρερ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στελέα, Πετρέσκου, Τσιομποτάριου, Ποπέσκου, Φιλιπέσκου, Μοντεάνου, Χάτζι (73' Στίνγκα, 85' Μαρινέσκου), Γκάλτσα, Ποπέσκου, Μολντοβάν (87' Λάκατους), Ιλίε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ