Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εξω φρενών ο Φογκτς

Πυρ και μανία έγινε χτες τα ξημερώματα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γερμανίας Μπέρτι Φογκτς, όταν εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του έκανε γνωστό ότι σκοπεύουν να αποσύρουν την ομάδα από το Μουντιάλ, λόγω των σοβαρών επεισοδίων, που δημιούργησαν νεοναζί στην πόλη Λανς μετά τον αγώνα με τη Γιουγκοσλαβία.

"Εξαγριώθηκα μόλις στις 2 τα ξημερώματα ρωτήθηκα για την περίπτωση αυτή. Τι φταίει η ομάδα για τα όσα συνέβησαν;", είπε ο Φογκτς και συνέχισε: "Πληγώθηκα πολύ από τη γερμανική ομοσπονδία, η οποία σχεδίαζε κάτι τέτοιο. Ενιωσα ότι είχα δεχτεί ατομική επίθεση. Η γερμανική ομάδα πάντα αφήνει άριστες εντυπώσεις σε όποια διοργάνωση κι αν παίρνει μέρος".

Ο Φογκτς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι θα προτιμούσε η Γερμανία να χάσει από τη Γιουγκοσλαβία, παρά να χαροπαλεύει αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος από τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Η γερμανική ομοσπονδία είχε αποφασίσει αρχικά να αποσύρει την ομάδα από τη διοργάνωση. Ομως, μετά από πιέσεις παραγόντων της ΦΙΦΑ, ανακάλεσε την απόφασή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ