Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

"Το νομοσχέδιο - λαιμητόμος δεν πρέπει να περάσει", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί σε "δράση τώρα", ενώ η ΕΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για να αποσυρθεί και καταγγέλλει τις υπόλογες στην εργατική τάξη, συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Χειρότερο και από ό,τι αναμενόταν είναι το νομοθετικό τερατούργημα για τις εργασιακές σχέσεις που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας! Πρόκειται για ένα πλέγμα βαθύτατα αντεργατικών διατάξεων, που αν εφαρμοστούν, τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα συνολικά το εργασιακό οικοδόμημα και ακυρώνονται όλες οι θεμελιακές κατακτήσεις των εργαζομένων: Οχτάωρο, πλήρης απασχόληση, Συλλογικές Συμβάσεις.Οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με εργασία που θα παρέχεται και θα πληρώνεται όσο, όποτε και όπως θέλει ο εργοδότης, ενώ το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα απειλείται με διάλυση.

Το νομοσχέδιο - λαιμητόμος, δεν πρέπει να περάσει, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί για το σκοπό αυτό σε "δράση τώρα",σε "μέτωπο ενωτικό, μαζικό, αγωνιστικό". Επισημαίνει, ακόμα, ότι η κυβέρνηση προκαλεί ακόμα περισσότερο φέρνοντας το νομοσχέδιο στη Βουλή σε περίοδο διακοπών.

Η ΕΕ της ΕΣΑΚ,με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και καταγγέλλει τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που - όπως τονίζει - είναι υπόλογες απέναντι στην εργατική τάξη. Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ,με ευθύνη της πλειοψηφίας της, υποδέχτηκε χθες το τερατούργημα με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, στην οποία μόνο "ζήτω" δε φωνάζει!


ΣΕΛ.  15   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ