Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Συζήτηση με θέμα την "Παλλαϊκή Αμυνα"

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Αμυνα" διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας και η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, τη Δευτέρα 29 Ιούνη, στις 8.00 μμ, στην Πλατεία Χαλκηδόνας.

Στο κάλεσμά τους οι δύο οργανώσεις, αναφερόμενες στο επίκαιρο και σοβαρό θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών, που έρχεται στο προσκήνιο, με το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει στο θερινό τμήμα της Βουλής, επισημαίνουν ανάμεσα στα άλλα:

"Σαν να μην έφταναν τα χιλιάδες προβλήματα που απασχολούν χρόνια τώρα τις Ελληνίδες, ήρθε η κυβέρνηση με αρκετά πονηρό τρόπο να μας προσθέσει ένα καινούριο. Παίζοντας για αρκετό καιρό το χαρτί των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, σέρνεται σε συζητήσεις και συμφωνίες με τους σοβινιστές της Αγκυρας, που παρ' όλα αυτά, αυτοί μας δείχνουν τα δόντια τους και εν ονόματι της προστασίας της ακεραιότητας της πατρίδας, διακηρύσσουν την ανάγκη της "παλλαϊκής άμυνας" που περνάει μέσα από την προαιρετική αρχικά και υποχρεωτική αργότερα στράτευση των γυναικών. Βλέπετε οι άνδρες χρειάζονται για τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ στις γύρω χώρες. Να στρατευτεί λοιπόν η γυναίκα, λες και δε φθάνει η μητρότητα, η ανεργία, η κακοπληρωμένη απασχόληση, η άνιση μεταχείριση και τόσα άλλα προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ