Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα... μπέρδεψε ο "Αγγελιοφόρος"

"Ανεξάρτητα από όλα αυτά έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι τον αντιμετωπίσαμε ως πολιτικό ηγέτη, ανοιχτά και στα ίσια". Ετσι έκλεισε την ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προχθές στη Βουλή, στη διάρκεια του πολιτικού μνημοσύνου, για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ομιλία, που δημοσιεύτηκε ολόκληρη στο "Ρ"

Θα έλεγε κανείς ότι η ξεκάθαρη αυτή αναφορά της Αλέκας Παπαρήγα δεν αφήνει καθόλου περιθώρια για παρερμηνείες. Κι όμως, οι συντάκτες της εφημερίδας της Θεσσαλονίκης "Αγγελιοφόρος" είχαν διαφορετική γνώμη. Αλλα φαίνεται επιθυμούσαν ν' ακούσουν από την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ. Κι αφού δεν τους έκανε τη χάρη η ομιλία να ικανοποιήσει τα γούστα τους, έπρεπε η ομιλία να προσαρμοστεί στα μέτρα τους, μπαίνοντας στην προκρούστεια κλίνη της "λογικής" τους.

Διαβάζουμε λοιπόν στον "Αγγελιοφόρο" ότι η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε στην ομιλία της τον Παπανδρέου σαν "πολιτικό ηγέτη που μίλαγε πάντα ανοιχτά και στα ίσια αγνοώντας κατεστημένες πρακτικές"!

H καθ' όλα ταχυδακτυλουργική αυτή μετατροπή της θέσης του ΚΚΕ, παρ' όλο που δεν είναι η μοναδική στο είδος της, αποτελεί οπωσδήποτε διαστρέβλωση της αλήθειας σ' όλο της το μεγαλείο.

Θα προσθέταμε ακόμα ότι όταν στην προβολή των ειδήσεων κυριαρχεί η αμετροέπεια, ο καιροσκοπισμός και η μικροπολιτική, τότε το άσπρο παρουσιάζεται πάντα σαν μαύρο για να τροφοδοτείται η σύγχυση στο λαό και να μπορούν ορισμένοι να ψαρεύουν σε θολά νερά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ