Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολεμική ζώνη η Κέρκυρα
  • Πάνοπλο αμερικανικό ελικοπτεροφόρο έχει καταπλεύσει και είναι έτοιμο για επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο
  • Οι Κερκυραίοι σήμερα στις 8.30 μ.μ. διαδηλώνουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη μετατροπή του νησιού σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Δυναμική απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν οι Κερκυραίοι στους Αμερικανούς "Ράμπο", που έχουν καταπλεύσει στο νησί, έτοιμοι να επέμβουν στο Κοσσυφοπέδιο για να επιβάλουν τη "νέα τάξη". Σήμερα διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πόλη της Κέρκυρας από τοπικούς μαζικούς φορείς ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού στόλου και στα σχέδια για επεμβάσεις στα Βαλκάνια. Η συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία του Νέου Φρουρίου και θα συνεχιστεί με πορεία στους δρόμους της πόλης, διοργανώνεται από την Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας,τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία",την "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση" και άλλους φορείς. Να σημειωθεί ότι από προχτές έχει αγκυροβολήσει κοντά στο λιμάνι ετοιμοπόλεμο αμερικανικό ελικοπτεροφόρο τεραστίων διαστάσεων, στο οποίο επιβαίνουν 3.500 άνδρες, πλήρωμα και πεζοναύτες.

Την ίδια ώρα στην Κέρκυρα, ορισμένοι τοπικοί παράγοντες, σε μια προσπάθεια εφαρμογής της κυβερνητικής θεωρίας περί "κοινωνικού αυτοματισμού", επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης, "ξεσηκώνοντας" τους καταστηματάρχες ενάντια στις κινητοποιήσεις για να μην χάσουν τους "Ράμπο" - πελάτες τους. Στην κίνηση αυτή πρωτοστατούν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παλαιάς Πόλης, Σπ. Μητσιάλης και Γ. Μπογδάνος, αντίστοιχα, μέλη και οι δύο της ΝΔ. Μάλιστα, ο πρώτος με δηλώσεις του σε τοπικό ρ/σ απείλησε ότι θα εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στην πόλη. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, για το σκοπό αυτό έχουν στρατολογήσει τραμπούκους από διάφορα μαγαζιά όλου του νησιού και θα τους μεταφέρουν σήμερα στην πόλη για να προκαλέσουν τους διαδηλωτές και να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ Κέρκυρας, Θ. Γουλής,σε δήλωσή του επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για την αναβίωση τέτοιου είδους παρακρατικών μηχανισμών. "Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, τονίζει ο Θ. Γουλής, να διαδηλώνουν και να παλεύουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολύ περισσότερο στις μέρες μας είναι και υποχρέωσή τους. Οποιαδήποτε παρεμπόδιση μιας τέτοιας διαδήλωσης επαναφέρει τις λογικές και τις πρακτικές του παρακράτους της Δεξιάς της δεκαετίας του '60 και ακέραια την ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση που βρίσκεται πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις". Επισημαίνει ακόμα ότι η τουριστική κίνηση δεν κινδυνεύει από τους φιλειρηνικούς διαδηλωτές αλλά από τους ιμπεριαλιστές, που μεθοδεύουν τη μετατροπή της Κέρκυρας σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, στην ουσία, σε πολεμική ζώνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των κατοίκων του νησιού.

  • Με αφορμή την εμφάνιση του ελικοπτεροφόρου και μεγάλων πλοίων συνοδείας στο λιμάνι της Κέρκυρας και την αποψινή αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας σε Δελτίο Τύπου της επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα πως "τα αμερικανοΝΑΤΟικά γεράκια οργανώνουν νέα επέμβαση στα Βαλκάνια και, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κόσσοβο, σχεδιάζουν νέο διαμελισμό στην πολύπαθη Γιουγκοσλαβία. Είναι φανερό ότι η ειρήνη και η ασφάλεια της περιοχής κινδυνεύουν και η ελληνική κυβέρνηση, υποταγμένη στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, συμμετέχει στα τυχοδιωκτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, οδηγώντας τη χώρα σε ολισθηρά και επικίνδυνα μονοπάτια".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ