Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ

Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γεωργίας

Προς την ΚΕ του ΚΚΕ,

Η ΚΕ του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας χαιρετίζει εγκάρδια και συγχαίρει τους κομμουνιστές και τον εργαζόμενο λαό της χώρας σας για τα 80 χρόνια ίδρυσης του ΚΚΕ.

Οι Ελληνες κομμουνιστές, όντας κομμάτι της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων της χώρας τους, στα 80 χρόνια βάδισαν τον ηρωικό δρόμο του αγώνα, έχουν δοξασμένη μαχητική ιστορία και επάξια συνεχίζουν.

Ευχόμαστε στους Ελληνες κομμουνιστές στο νέο ιστορικό στάδιο να περιφέρουν με τιμή τη σημαία του ηγέτη του πλατιού αγώνα για την εξουσία των εργαζομένων, για το σοσιαλισμό, την πραγματική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας.

Εμείς οι κομμουνιστές και εργαζόμενοι της Γεωργίας πειστήκαμε στην πράξη τι σημαίνει κατάρρευση του μεγάλου σοσιαλιστικού κράτους - της ΕΣΣΔ, παλινόρθωση του άγριου καπιταλισμού στη χώρα μας. Το δικτατορικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στη Γεωργία οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση, την έριξε στην άβυσσο του χάους και του εμφυλίου πολέμου.

Πρόσφυγες και εκτοπισμένα άτομα όλων των εθνοτήτων από τη Γεωργία, όπως Ελληνες και Γεωργιανοί, αναζητώντας τα μέσα επιβίωσης βρήκαν καταφύγιο στη χώρα σας. Οντας μάρτυρες της τραγωδίας της χώρας μας, εμείς οι κομμουνιστές της Γεωργίας αγωνιζόμαστε για την επιστροφή στην εξουσία των εργαζομένων, για το σοσιαλισμό και την αποκατάσταση της μεγάλης ΕΣΣΔ σε νέα βάση. Εμείς, όπως και οι Ελληνες κομμουνιστές, είμαστε βέβαιοι ότι στον αγώνα για το σοσιαλισμό στο δοσμένο στάδιο χρειάζεται η πιο μαχητική και ολόψυχη αλληλεγγύη, όχι μόνο των κομμουνιστών, αλλά και των εργαζομένων όλου του κόσμου.

Πιστεύουμε ότι οι κομμουνιστές της Ελλάδας θα συμβάλουν και στο μέλλον εποικοδομητικά στον κοινό αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Εμείς, όπως κι εσείς, είμαστε πεπεισμένοι, ότι η υπόθεση για την οποία αγωνίζονται οι κομμουνιστές, η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι, είναι δίκαια και η νίκη θα είναι εφικτή.

Σας ευχόμαστε επιτυχίες, αγαπητοί Ελληνες ομοϊδεάτες, στο δύσκολο αυτόν αλλά και δίκαιο αγώνα.

Η ΚΕ του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ