Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αγριος" ο κ. εισαγγελεύς

Αθώους κήρυξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 14 αγρότες που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση, το 1994 στην Ελασσόνα.

Πριν την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας της Εδρας κ. Μποροδήμος - είναι ο ίδιος που είχε προτείνει την ποινή φυλάκισης 16 μηνών σε βάρος άλλων κατηγορούμενων αγροτών της Λάρισας, πείθοντας τότε το δικαστήριο - εκνευρισμένος "τα 'βαλε" με τον αστυνομικό, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, απειλώντας τον, μάλιστα, ότι μπορεί να κινήσει διαδικασία εις βάρος του! Το "έγκλημα" του μάρτυρα αστυνομικού ήταν ότι κατέθεσε πως οι αγρότες δεν είχαν αποκλείσει το δρόμο, αφού "άνοιγαν" συχνά, για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Ετσι δεν στοιχειοθετούνταν η κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών" - όπως ήθελε ο κ. εισαγγελεύς - και δε δικαιολογούνταν μια καταδικαστική απόφαση.

Πώς να εξηγήσουμε τώρα εμείς τη στάση του εισαγγελέα; Είναι απλώς "η αίσθηση του καθήκοντος" ως δημοσίου κατηγόρου ή ο "υπερβάλλων ζήλος" να συνταυτιστεί με το γενικότερο κλίμα ποινικοποίησης των αγώνων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ