Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Καταστράφηκε η παραγωγή ντομάτας

Οι πρωτοφανείς καταστροφές της βιομηχανικής ντομάτας από ιώσεις, που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Ηλεία (κυρίως στις περιοχές Γαστούνη, Ανδραβίδα, Καβάσιλα και Τραγανό), θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τους ντοματοπαραγωγούς της περιοχής, καθώς η καταστροφή έγινε σε μια περίοδο που οι αγρότες έχουν, ήδη, επιβαρυνθεί με τεράστια έξοδα καλλιέργειας.

"Η παρέμβαση της κυβέρνησης και των αρμοδίων πρέπει να είναι άμεση, αφού αυτές οι καταστροφές ουσιαστικά οδηγούν τους αγρότες στη χρεοκοπία και την περιοχή στο μαρασμό", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ ζητά να καταγραφούν και να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές, να αποζημιωθεί συνολικά η χαμένη παραγωγή και να γίνει επιστημονική μελέτη για τα αίτια της καταστροφής και την αντιμετώπιση του προβλήματος στο μέλλον. Ζητά, επίσης, από τους αγρότες του νομού και τους άλλους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις γι' αυτό το πρόβλημα.

"Η μέχρι σήμερα αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης στη φυτοπροστασία, στον έλεγχο και στην επιστημονική στήριξη της καλλιέργειας, όπως και η μέχρι σήμερα στάση και αδιαφορία των τοπικών αρχών για την τύχη των καλλιεργειών στο νομό μας, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, καμιά επανάπαυση, αλλά επιβάλλουν επαγρύπνηση, ενότητα και αγώνα", υπογραμμίζει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ