Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Απαιτείται δράση τώρα"

Σε μέτωπο ενωτικό, μαζικό, αγωνιστικό για να μην περάσει το νομοσχέδιο - λαιμητόμος, καλεί το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Το νομοσχέδιο αποτελεί καταπέλτη σε κατακτημένα με αγώνες και αίμα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί το θεμέλιο των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων, το 8ωρο - 7ωρο, επαναφέροντας συνθήκες εργασίας που ίσχυαν πριν 120 χρόνια.

Είναι ψευδέστατος ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι το 8ωρο διατηρείται. Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι οι εργοδότες, με τις πλάτες της κυβέρνησης, θα εκβιάζουν και θα εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε υπερωριακή απασχόληση και μάλιστα δίχως αμοιβή. Αν η κυβέρνηση ήθελε, θα παρεμπόδιζε με νόμο την εργοδοσία να παρατείνει το ωράριο. Τώρα, όχι μόνο δεν κάνει αυτό, αλλά και ανάβει το πράσινο φως στην πλουτοκρατία να αυθαιρετεί, όπως και όποτε θέλει.

Με το ίδιο νομοσχέδιο:

Γενικεύεται η εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, γεγονός που οδηγεί στην κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.

Προωθείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω της εφαρμογής των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης.

Η κυβέρνηση προκαλεί ακόμη περισσότερο φέρνοντας το νομοσχέδιο στη Βουλή σε περίοδο διακοπών. Προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, ώστε να περάσει ανώδυνα τις εντολές της πλουτοκρατίας που η ίδια υπηρετεί επάξια.

Απαιτείται δράση τώρα! Οπως, επίσης, απαιτείται η πιο αποφασιστική καταδίκη αυτής της κυβέρνησης και όσων σιγοντάρουν, άμεσα ή έμμεσα, την πολιτική της.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί με τη στάση τους προλείαναν το έδαφος αυτών των εξελίξεων, αλλά και γιατί διευκολύνουν την κυβέρνηση και τώρα, αφού εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τους ελιγμούς της!

Μέτωπο ενωτικό, μαζικό, αγωνιστικό χρειάζεται τώρα!

Το νομοσχέδιο - λαιμητόμος να μην περάσει!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ