Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΕΣ
Εισέπραξαν βία αντί απαντήσεων

Βίαιη απώθηση διαδηλωτών ασυρματιστών μπροστά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας! Κανένα μέτρο προστασίας για τον κλάδο δεν πρόκειται να ληφθεί, δηλώνει ο Στ. Σουμάκης

Επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν οι ασυρματιστές έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας χτες το πρωί, κατά την πρώτη μέρα των τριήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει, για να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών ασυρματιστών ήρθε να συμπληρώσει την προκλητική απάντηση που είχε δώσει λίγη ώρα πριν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης στην αντιπροσωπεία τους, ότι κανένα μέτρο δε θα ληφθεί υπέρ των ασυρματιστών!

Οι ασυρματιστές κατέφτασαν στο υπουργείο με πορεία που ξεκίνησε στις 10 το πρωί από τα γραφεία της ναυτεργατικής του Ενωσης ΠΕΡΡΑΕΝ.Στις 10.30 η αντιπροσωπεία τους, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από την ΠΕΜΕΝ και τον "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",μετά την προκλητική δήλωση του υπουργού αποφάσισε επιτόπου, να πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία μέσα στο γραφείο του υπουργού, όπου και παρέμεινε για τρεις ώρες.

Στις 12 το μεσημέρι με εντολή του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά,Παύλου Ρουμπή,που βρισκόταν στο υπουργείο, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να σπρώχνουν βίαια τους διαδηλωτές και ακολούθησαν συμπλοκές. Οι ασυρματιστές παρέμειναν τελικά έξω από το υπουργείο μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι. Από την πλευρά της συνδικαλιστικής τους αντιπροσωπείας ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ασυρματιστών,σημείωσε: "Επιβεβαιώθηκε η καταγγελία μας ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια εγκληματική πολιτική. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την κλιμάκωση του αγώνα μας, αξιοποιώντας τη δυνατότητα συντονισμού με τους άλλους ναυτεργάτες και εργαζόμενους", ενώ κατήγγειλε ως προκλητικό γεγονός την απουσία της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ. Ο γραμματέας της ΠΕΡΡΑΕΝ κ. Τραγέας ανέφερε: "Ο υπουργός και μάλιστα με αυταρχικό τρόπο απέκλεισε κάθε περίπτωση για τη λήψη μέτρων υπέρ των ασυρματιστών".

Οι ασυρματιστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 9 το πρωί στα γραφεία της Ενωσής τους. Θα ακολουθήσει πορεία προς την ΠΝΟ και το ΥΕΝ.

Με κοινή τους ανακοίνωση η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ασυρματιστών, καταδικάζουν τη χτεσινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και καλούν τους μηχανικούς και όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι ασυρματιστές στην ΠΝΟ και το υπουργείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λένε όχι στις ατομικές συμβάσεις (2013-08-01 00:00:00.0)
Σκληρός πολυήμερος αγώνας (2004-07-20 00:00:00.0)
Οι αγώνες έφεραν αποτελέσματα (1998-10-01 00:00:00.0)
Οι ...αναξιοπαθούντες εφοπλιστές (1996-12-28 00:00:00.0)
Αντιδρούν στον αφανισμό οι ασυρματιστές (1996-12-05 00:00:00.0)
Απαγορεύτηκαν τα δρομολόγια στο "Μάρκο Πόλο" (1996-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ