Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοκορομαχία στην τσιμεντούπολη

Μόνο ως "κοκορομαχία" μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη λεκτική "κόντρα", που εξελίσσεται τις δύο τελευταίες μέρες, μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και του δημάρχου της Αθήνας Δ. Αβραμόπουλου. Μια "κοκορομαχία", που διεξάγεται στην τσιμεντένια κόλαση της πρωτεύουσας, με 37 βαθμούς υπό σκιάν και με το νέφος να δηλητηριάζει ασύδοτα τα εκατομμύρια των κατοίκων της.

Αλλά τι τους νοιάζει αυτούς για τον εργαζόμενο λαό της Αττικής; Μήπως έκαναν ή θα κάνουν τίποτε για να λυθούν τα βασανιστικά προβλήματα των Αθηναίων; Το μόνο που ενδιαφέρει τους δύο "σαραντάρηδες" πολιτικούς είναι το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα αποκομίσει υποτιθέμενα πολιτικά οφέλη στην κούρσα ηγεσίας, στο σκηνικό που ετοιμάζουν τα διάφορα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Επί της ουσίας, και οι δύο τσακώνονται για ανύπαρκτο έργο. Για το τραμ, που έχει κιόλας παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, για το μετρό, που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει, παρά τα "πανωπροίκια" δεκάδων δισ. δρχ. που πήραν οι εργολάβοι, και για την πεζοδρόμηση της Ερμού (σιγά το έργο...), που, υποτίθεται, εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, που έχει ξεκινήσει μόνο στα λόγια και στα χαρτιά.

Από τα μεγάλα λόγια του Κ. Λαλιώτη περί πακέτου "Αττική SOS", έχει μείνει μόνο το κλιμακωτό ωράριο και οι ακατάσχετες εξαγγελίες. Από τα φανταχτερά προγράμματα του Δ. Αβραμόπουλου έχουν μείνει το αίσχος των παρκόμετρων, τα φοροχαρατσώματα και οι καθημερινές δημόσιες εμφανίσεις.

Γι' αυτό και το μόνο πεδίο που τους έμεινε για να κάνουν αντιπαράθεση είναι η αερολογία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ