Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εμείς διαλέγουμε το μονόδρομο του αγώνα

"Πραγματικός λόγος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Σκαραμαγκά είναι μια προσπάθεια να βγει από την απομόνωση, στην οποία βρίσκεται η κυβερνητική πολιτική από πλατιά στρώματα των εργαζομένων, ακόμα και αυτών που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ", τονίζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης σημειώνει ότι ο ίδιος ο Κ. Σημίτης έβαλε, ως υπουργός Βιομηχανίας, το "θεμέλιο λίθο για την ιδιωτικοποίηση και τη συρρίκνωση των ναυπηγείων", υπενθυμίζει "τις προσωπικές επιστολές που έστελνε προς τους εργαζόμενους για να δεχτούν την υποταγή στην ιδιωτικοποίηση αδιαμαρτύρητα" και καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν, μετά την άρνηση των εργαζομένων να υποκύψουν σε τέτοιους εκβιασμούς.

"Επειδή μας χρησιμοποιείτε ως παράδειγμα - σημειώνεται στην ανακοίνωση - πρέπει να σας πούμε ότι οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο ΠΟΤΕ δεν αποδέχτηκαν με τη θέλησή τους τη "λύση" του 51 - 49%, να πληρώνουν δηλαδή για να πληρώνονται", ενώ τονίζεται ότι "ακόμα δεν παίχτηκε η τελευταία πράξη ιδιωτικοποίησης στο Σκαραμαγκά". Οι κομμουνιστές σημειώνουν την "τεράστια ευθύνη που έχουν απέναντι στην εργατική τάξη και οι υποτακτικοί της κυβερνητικής πολιτικής στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα" και η ανακοίνωσή τους καταλήγει:

"Εμείς διαλέγουμε το δικό μας μονόδρομο. Ενάντια στις επιλογές σας και των ηγεσιών των άλλων κομμάτων, που οδηγούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.Εμείς οι κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να ΕΝΩΣΟΥΜΕ την Εργατική Τάξη και τους άλλους εργαζόμενους σε ένα ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ, ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού.

Οση τρομοκρατία και αντικομμουνισμός χρησιμοποιηθεί, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δεχτούν ως "τετελεσμένα" αυτά τα μέτρα.

Εμείς ακολουθούμε το δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης, της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας, της πραγματικής ανεξάρτητης βιομηχανικής ανάπτυξης, της Εθνικής Ανεξαρτησίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ