Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στους εμποροβιομήχανους τα κονδύλια για τις ΜΜΕ

Μόλις το 3% των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό πρόγραμμα των 100 δισ. δρχ. "για την ενίσχυση των ΜΜΕ" ήταν μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ενώ στο πρόγραμμα δεν εντάχθηκε ούτε ένας βιοτέχνης! Το 97% των 460 επιχειρήσεων που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ήταν μέλη του... "απέναντι" επιμελητηρίου, δηλαδή του Εμποροβιομηχανικού!

Οπως ανακοίνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ), που συμμετείχε - τυπικά - σαν ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, στην περιοχή της Αττικής υποβλήθηκαν συνολικά 922 αιτήσεις για το πρόγραμμα των ΜΜΕ, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 325 και το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανήλθε σε 8,7 δισ. Για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) υποβλήθηκαν 556 αιτήσεις, εγκρίθηκαν οι 135 συνολικού ύψους 2,8 δισ. δρχ. Συνολικά η επιχορήγηση ανήλθε σε 11,5 δισ. δρχ. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως των περιπτώσεων που εγκρίθηκαν δεν αφορούν μέλη του ΒΕΑ, δηλαδή μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10 εργαζόμενους.

Το ΒΕΑ υπογραμμίζει και αυτό από τη μεριά του ότι τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν τη μικρή συμμετοχή επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους στο πρόγραμμα, εξαιτίας των όρων και των προϋποθέσεων που ορίζονται εξ αρχής από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και αποδίδει στην κυβέρνηση την αποκλειστική ευθύνη για το ότι από τα 100 δισ. δρχ. που εξαγγέλθηκαν στην πραγματικότητα τα διατιθέμενα προς τις ΜΜΕ είναι τα μισά, με ενιαία μέτρα αξιολόγησης για όλη τη χώρα, χωρίς καμία διάκριση για νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ